ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Φόβοι για πιθανή διαρροή ραδιενεργού νερού στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα

Φόβοι για πιθανή διαρροή ραδιενεργού νερού στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα Facebook Twitter
0

Ποσότητα ραδιενεργού νερού είναι πιθανό να έχει διαρρεύσει από τον κατεστραμμένο αντιδραστήρα του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα προς το περιβάλλον, σύμφωνα με την Tepco (Tokyo Electric Power), την εταιρία που διαχειρίζεται τις εγκαταστάσεις.

Εσφαλμένες ρυθμίσεις στους μετρητές του νερού είχαν ως αποτέλεσμα να μειωθεί η στάθμη του στα έξι από τα δώδεκα πηγάδια του αντιδραστήρα κάτω από τα όρια ασφαλείας.

Έτσι, όταν η στάθμη των υπόγειων υδάτων σε ένα από τα πηγάδια έπεσε για λίγο χαμηλότερα από το όριο του μολυσμένου νερού είναι πιθανό να προκάλεσε διαρροή του ραδιενεργού νερού στο χώμα.

Ο εκπρόσωπος της Tepco, Shinichi Nakakuki δήλωσε ότι τα πρώτα δείγματα που έλαβαν οι επιστήμονες δεν έδειξαν κάποια ασυνήθιστη αύξηση στα επίπεδα ραδιενέργειας ή μη φυσιολογικές ποσότητες διαρροής προς το περιβάλλον.

Κατά τον ίδιο, η πιθανότητα μεγάλης διαρροής είναι μικρή καθώς η στάθμη των υπόγειων υδάτων στα πηγάδια που βρίσκονται κοντά στον αντιδραστήρα παρέμειναν πάνω από το όριο ασφαλείας.

Η Tepco ερευνά την πιθανή διαρροή, αφότου ανακάλυψε το πρόβλημα την περασμένη εβδομάδα.

Το εργοστάσιο της Φουκουσίμα καταστράφηκε από τον καταστροφικό σεισμό των 9 Ρίχτερ που έπληξε τις βορειοανατολικές ακτές της Ιαπωνίας στις 11 Μαρτίου του 2011, αλλά και το γιγαντιαίο τσουνάμι που ακολούθησε.

Περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή μετά από αυτή του Τσερνόμπιλ το 1986.

Με πληροφορίες από Sky News

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ