Η CIA δίνει στη δημοσιότητα εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα του Μπιν Λάντεν, αλλά όχι τη συλλογή του με πορνό

Η CIA δίνει στη δημοσιότητα εκατοντάδες απόρρητα έγγραφα του Μπιν Λάντεν, αλλά όχι τη συλλογή του με πορνό Facebook Twitter
1

Μία σειρά από έγγραφα που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιδρομής Αμερικανών κομάντο στην οικεία όπου διέμενε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα, εκτός από τη συλλογή του με πορνογραφικό υλικό.

Ο διευθυντής της CIA, Mike Pompeo ανακοίνωσε ότι τα εν λόγω έγγραφα θα αποχαρακτηριστούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Πρόκειται για εκατομμύρια ντοκουμέντα σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή: από οικογενειακά γράμματα και εργασίες πάνω στην ιστορία του Ισλάμ μέχρι βιβλία και σημειώσεις για αποστολές της Αλ-Κάιντα.

Στα κατασχεθέντα αρχεία συμπεριλαμβάνεται και μία εκτενής συλλογή σύγχρονων βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου, σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους.

Στο παρελθόν η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δώσει εκ νέου στη δημοσιότητα εκατοντάδες φακέλους από τη συγκεκριμένη επιδρομή, μεταξύ των οποίων και προσωπικές επιστολές του Μπιν Λάντεν που αποκάλυπταν την εμμονή του με τις επιθέσεις στη Δύση και το φόβο του μην τυχόν παρακολουθείται.

Μιλώντας στο Fox News, ο Pompeo χαρακτήρισε σημαντικό για την εθνική ασφάλεια να δημοσιοποιηθούν τα περισσότερα από αυτά τα έγγραφα, αλλά πρόσθεσε ότι το τολμηρό υλικό θα παραμείνει απόρρητο.

Το 2015, η CIA αρνήθηκε αίτημα της ιστοσελίδας Brobible που ζητούσε πρόσβαση στο πορνογραφικό υλικό του Λάντεν, βασιζόμενη στη Διακήρυξη για την Ελεύθερη Πρόσβαση στην Πληροφορία. Σύμφωνα με τον Michael Lavergne, αξιωματούχο της CIA, η υπηρεσία δεσμευόταν απέναντι στον ομοσπονδιακό νόμο για την «αποστολή άσεμνου περιεχομένου».

Με πληροφορίες από Independent 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Πακιστανός ο Bill;Τι να θέλουν να κρύψουν άραγε μη παρουσιάζοντας τις τσόντες του;Λέτε να προταγονιστούσε ο ίδιος μαζί με αρχηγούς άλλων κρατών, όπως π.χ. οι ΗΠΑ;