Οι ΗΠΑ διακόπτουν οικονομική βοήθεια 290 εκατ. δολαρίων προς την Αίγυπτο

Οι ΗΠΑ διακόπτουν οικονομική βοήθεια 290 εκατ. δολαρίων προς την Αίγυπτο Facebook Twitter
0

Την απόφαση να μην χορηγήσει στην Αίγυπτο πακέτο βοήθειας ύψους 95,7 εκατ. δολαρίων και να καθυστερήσει την εκταμίευση άλλων 195 εκατ. δολαρίων έλαβαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το σκεπτικό της απόφασης έγκειται στο ότι οι ΗΠΑ καταλογίζουν στο Κάιρο ότι δεν έχει σημειώσει πρόοδο σε ό,τι αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την τήρηση των δημοκρατικών κανόνων, όπως αποκάλυψαν αμερικανικές κυβερνητικές πηγές.


Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αντανακλά τη δυσαρέσκεια της Ουάσιγκτον για τη στάση του Καΐρου όσον αφορά τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες.


Πάντως, κατά τις ίδιες πηγές -τις οποίες επικαλείται το Reuters- οι ΗΠΑ επιθυμούν να συνεχιστεί η διμερής συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

SAVANNAH GUTHRIE ΑΠΑΓΩΓΗ NANCY GUTHRIE

Διεθνή / Savannah Guthrie: «Ποτέ δεν είναι αργά να κάνετε το σωστό» - Το νέο μήνυμα προς τους απαγωγείς της μητέρας της

«Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε που πήραν τη μαμά μας. Και απλώς ήθελα να βγω και να πω ότι ελπίζουμε ακόμη», δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αμερικανίδα παρουσιάστρια
THE LIFO TEAM
Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Διεθνή / Οι φυλακές της Ιαπωνίας μοιάζουν όλο και περισσότερο με οίκους ευγηρίας

Σε μία από τις χώρες με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής στον κόσμο, το 13% των κρατουμένων είναι ηλικιωμένοι, πολλοί από τους οποίους διαπράττουν μικροαδικήματα για να εξασφαλίσουν στέγη και τροφή πίσω από τα κάγκελα.
THE LIFO TEAM