LIVE!

Οι ΗΠΑ διακόπτουν οικονομική βοήθεια 290 εκατ. δολαρίων προς την Αίγυπτο

Οι ΗΠΑ διακόπτουν οικονομική βοήθεια 290 εκατ. δολαρίων προς την Αίγυπτο Facebook Twitter
0

Την απόφαση να μην χορηγήσει στην Αίγυπτο πακέτο βοήθειας ύψους 95,7 εκατ. δολαρίων και να καθυστερήσει την εκταμίευση άλλων 195 εκατ. δολαρίων έλαβαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Το σκεπτικό της απόφασης έγκειται στο ότι οι ΗΠΑ καταλογίζουν στο Κάιρο ότι δεν έχει σημειώσει πρόοδο σε ό,τι αφορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και την τήρηση των δημοκρατικών κανόνων, όπως αποκάλυψαν αμερικανικές κυβερνητικές πηγές.


Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αντανακλά τη δυσαρέσκεια της Ουάσιγκτον για τη στάση του Καΐρου όσον αφορά τις ατομικές και πολιτικές ελευθερίες.


Πάντως, κατά τις ίδιες πηγές -τις οποίες επικαλείται το Reuters- οι ΗΠΑ επιθυμούν να συνεχιστεί η διμερής συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Διεθνή
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: «Φτάνει» - Η υπομονή του τελείωσε μετά τις νέες αποκαλύψεις για πρίγκιπα Άντριου και Έπσταϊν

Πηγές από το περιβάλλον της βασιλικής οικογένειας αναφέρουν ότι στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων η ανοχή του βρετανού μονάρχη τελείωσε - Ο πρίγκιπας Άντριου αποχώρησε μέσα στη νύχτα από το σπίτι του στο Royal Lodge
THE LIFO TEAM