Φωτογραφίες που φέρεται να δείχνουν τον ύποπτο ο οποίος οδηγούσε το βαν της αιματηρής επίθεσης στο κεντρικό πεζόδρομο Λα Ράμπλα της Βαρκελώνης, δημοσιεύει σήμερα η ισπανική εφημερίδα El Pais.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι φωτογραφίες απεικονίζουν τον δράστη να αποχωρεί από το σημείο, μετά την επίθεση της Πέμπτης, που στοίχισε τη ζωή σε 13 άτομα και τραυμάτισε περισσότερα από 100. Ο ύποπτος πέρασε μέσα από μία αγορά και στη συνέχεια πιστεύεται πως έκλεψε ένα αμάξι.

 

 


Στο μεταξύ, το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του υπόπτου επεκτείνεται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

 

 


Η αστυνομία επιβεβαίωσε πως ο ύποπτος ως οδηγός είναι ο 22χρονος Μαροκινός Γιουνές Αμπουγιακούμπ, ο οποίος καταζητείται. Νωρίτερα, ο Χοάκιμ Φορν, επικεφαλής του υπουργείου Εσωτερικών της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, είχε αναφερθεί στις ίδιες πληροφορίες. 

 

 


Η αστυνομία καταζητεί τον Αμπουγιακούμπ, τον μοναδικό από τους 12 υπόπτους του τζιχαντιστικού πυρήνα που εξακολουθεί να διαφεύγει, εδώ και αρκετές ημέρες. Ερωτηθείς σήμερα αν ο Αμπουγιακούμπ ήταν ο οδηγός, ο Φορν είπε συγκεκριμένα: «Αυτή είναι μια από τις υποθέσεις. Είναι η βασική. Τα πάντα συγκλίνουν σε αυτό. Σήμερα θα αναλύσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία και (θα εξηγήσουμε) γιατί καταλήξαμε σε αυτό το συμπέρασμα».

 

Η αστυνομία πραγματοποίησε περισσότερες εφόδους στη διάρκεια της νύχτας σε σπίτια στην πόλη Ριπόλ, όπου κατοικούσαν πολλοί από τους υπόπτους, είπε ο Φορν, και πρόσθεσε ότι η έρευνα για τον εντοπισμό του Αμπουγιακούμπ έχει επεκταθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

 

 

 

«Αυτό το πρόσωπο δεν καταζητείται πλέον μόνο στην Καταλονία αλλά σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, είναι μια προσπάθεια της ευρωπαϊκής αστυνομίας», τόνισε.

 

Χθες Κυριακή, οι αρχές δεν απέκλειαν ο Αμπουγιακούμπ να έχει περάσει από τα σύνορα στη Γαλλία.