Σιέρα Λεόνε: Σε μαζικούς τάφους οι εκατοντάδες νεκροί της φονικής κατολίσθησης στη Φριτάουν

Σιέρα Λεόνε: Σε μαζικούς τάφους οι εκατοντάδες νεκροί της φονικής κατολίσθησης στη Φριτάουν Facebook Twitter
0

Οι ομάδες διάσωσης ανέσυραν 499 σορούς από τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η φονική κατολίσθηση που έπληξε την περασμένη εβδομάδα το Φριτάουν, την πρωτεύουσα της Σιέρας Λεόνε, είπε ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της πόλης.


Οι αρχές έχουν προχωρήσει ήδη στην ταφή 461 σορών στο νεκροταφείο Ουότερλου, κοντά στην περιοχή όπου έγιναν οι μαζικές ταφές των θυμάτων του ιού Έμπολα, ο οποίος προκάλεσε τον θάνατο 4.000 ανθρώπων το διάστημα 2014- 2016.
Άλλα 38 πτώματα εντοπίστηκαν σήμερα, όπως δήλωσε ο επικεφαλής ιατροδικαστής Σένεχ Ντουμπούγια, με αποτέλεσμα ο επίσημος απολογισμός των νεκρών να ανέρχεται πλέον στους 499.


Την Παρασκευή ο Ερυθρός Σταυρός έκανε γνωστό ότι πάνω από 600 άνθρωποι αγνοούνται.


Τα μέλη των υπηρεσιών διάσωσης συνέχισαν και σήμερα τις απεγνωσμένες προσπάθειες για τον εντοπισμό αγνοουμένων, αν και οι πιθανότητες να βρουν επιζώντες κάτω από τους τεράστιους όγκους λάσπης έχουν εκμηδενιστεί.


Στόχος των αρχών είναι η ανάσυρση των νεκρών κάτω από τα χαλάσματα προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μόλυνσης του νερού και εξάπλωσης ασθενειών.


«Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξεσπάσει επιδημία χολέρας» τόνισε ο Σάμιουελ Τουράι, αξιωματούχος στο υπουργείο υγείας.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολομβία: Κατέβασαν τη σημαία Pride από το Εθνικό Μουσείο – «Πολιτική κατήχηση», λέει η υπουργός

Διεθνή / Η σημαία Pride που κάποτε κρυβόταν στο Κογκρέσο αφαιρέθηκε από το Εθνικό Μουσείο της Κολομβίας

Μια ιστορική σημαία του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος βρίσκεται ανάμεσα στα δεκάδες εκθέματα που απομακρύνθηκαν από το Εθνικό Μουσείο της Κολομβίας, στην Μπογκοτά. Η υπουργός Πολιτισμού μιλά για «πολιτική κατήχηση», ενώ ο πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει το «wokism».
THE LIFO TEAM
ΜΑΣΚ ΤΡΑΜΠ STARLINK ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Έλον Μασκ: Πλησίασε τον Τραμπ για να επιβραδύνει τη βοήθεια του Starlink στην Ουκρανία

Ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της The Telegraph, είχε κατηγορήσει δημοσίως τον Αμερικανό πρόεδρο για το χάος γύρω από τους περιορισμούς, ωστόσο πηγές αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ήταν ο εμπνευστής τους
THE LIFO TEAM