Η σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 2.700 αμάχους

Η σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 2.700 αμάχους Facebook Twitter
EPA/VALERI KVIT
0

Πάνω από 2.700 είναι οι άμαχοι που έχουν χάσει τη ζωή τους αφότου ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στην ανατολική Ουκρανία το 2014, γνωστοποίησε το Σάββατο η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).


«Πάνω από 2.700 άμαχοι έχουν σκοτωθεί στην ένοπλη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία», ανέφερε η οργάνωση σε ανάρτησή της στο Twitter.


Σύμφωνα με το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (UNOCHA), τουλάχιστον 78 θάνατοι και 363 τραυματισμοί αμάχων καταγράφηκαν στην Ουκρανία το πρώτο εξάμηνο του 2017, αριθμός αυξημένος κατά 26% σε ετήσια βάση (49 θάνατοι και 277 τραυματισμοί το αντίστοιχο περυσινό διάστημα).

Οι βομβαρδισμοί με όλμους παραμένουν η κυριότερη αιτία των θανάτων και τραυματισμών αμάχων, ακολουθούμενοι από τις εκρήξεις ναρκών κατά προσωπικού και τις εκρήξεις κυρίως οβίδων που εβλήθησαν αλλά δεν εξερράγησαν αμέσως.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πυροβολούν κατευθείαν εναντίον των διαδηλωτών»: Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν την αιματηρή καταστολή στο Ιράν

Διεθνή / «Πυροβολούν κατευθείαν εναντίον των διαδηλωτών»: Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν την αιματηρή καταστολή στο Ιράν

Πολλοί μάρτυρες αναφέρουν σωρούς από πτώματα σε νοσοκομεία ή σε εγκαταστάσεις νεκροτομείων, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οι οικογένειες έπρεπε να πληρώσουν για να παραλάβουν τους νεκρούς τους
THE LIFO TEAM