Βαρκελώνη: Ανθρωποκυνηγητό για τον οδηγό του βαν- Σειρά εφόδων από τις αρχές για τον εντοπισμό του

Βαρκελώνη: Ανθρωποκυνηγητό για τον οδηγό του βαν- Σειρά εφόδων από τις αρχές για τον εντοπισμό του Facebook Twitter
0

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η ισπανική αστυνομία για τον οδηγό του βαν που σκότωσε 13 ανθρώπους στην τρομοκρατική επίθεση που συγκλόνισε τη Βαρκελώνη, ενώ οι αρχές επιχειρούν να αποσαφηνίσουν εάν άλλοι δύο ύποπτοι που συνδέονται με την επίθεση σκοτώθηκαν ή διαφεύγουν.


Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως θεωρεί ότι εξάρθρωσε το δίκτυο που ευθύνεται για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη και την επίθεση αργότερα στο Καμπρίλς.


Η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις ανθρώπους σε σχέση με τις επιθέσεις στη Βαρκελώνη και το Καμπρίλς. Οι πέντε δράστες του τρομοκρατικού χτυπήματος στο Καμπρίλς, οι οποίοι φορούσαν ψεύτικες ζώνες με εκρηκτικά, έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά.


«Το δίκτυο εξαρθρώθηκε πλήρως στη Βαρκελώνη, αφού ερευνήσαμε τα πρόσωπα που σκοτώθηκαν, τα πρόσωπα που συνελήφθησαν και πραγματοποιήσαμε ελέγχους των στοιχείων τους» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας Χουάν Ιγνάθιο Θόιδο σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.


Ωστόσο οι αρχές δεν έχουν προς το παρόν ταυτοποιήσει τον οδηγό του βαν ούτε έχουν αποσαφηνίσει πού ακριβώς βρίσκεται, την ώρα που η αστυνομία και αξιωματούχοι στη περιοχή της Καταλονίας δηλώνουν ότι πρέπει να εντοπίσουν τουλάχιστον άλλα 2 πρόσωπα.


Οι ερευνητές επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε μια ομάδα τουλάχιστον 12 υπόπτων που πιστεύεται ότι βρίσκεται πίσω από τις φονικότερες επιθέσεις στην Ισπανίας τα τελευταία 10 και πλέον χρόνια.


Κανείς εξάλλου από τους 9 ανθρώπους που έχουν συλληφθεί ή σκοτωθεί από την αστυνομία δεν πιστεύεται ότι είναι ο οδηγός που αιματοκύλισε τη Λα Ράμπλα.


Ένας 22χρονος με καταγωγή από το Μαρόκο, ο Γιούνες Αμπουγιακούμπ είναι μεταξύ των προσώπων που καταζητούνται, σύμφωνα με το γραφείο του δημάρχου της πόλης Ριπόλ, όπου ζούσε εκείνος και άλλοι ύποπτοι.
Ισπανικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο 22χρονος ενδέχεται να είναι ο οδηγός του βαν στη Βαρκελώνη, αλλά η αστυνομία και Καταλανοί αξιωματούχοι δεν μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Σειρά εφόδων από τις αρχές για τον εντοπισμό του δράστη

 

Η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες σε διαμέρισμα στο Ριπόλ την Παρασκευή, την ένατη κατά σειρά έφοδο σε σπίτια στην πόλη. Στο διαμέρισμα έμενε ένας άνδρας με το όνομα Αμπντελμπακί Ες Σατί, σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης που περιήλθε τη γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.


Οι γείτονες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν ιμάμη, έναν μουσουλμάνο ιεροκήρυκα. Ο σπιτονοικοκύρης του είπε ότι τον είδε τελευταία φορά την Τρίτη.


Εκτός του Αμπουγιακούμπ, οι αρχές αναζητούν άλλους δύο ανθρώπους αν και δεν είναι σίγουρο ότι διαφεύγουν. Ο ένας ή και οι δύο ενδέχεται να σκοτώθηκαν στο Αλκανάρ, όπου ένα σπίτι ισοπεδώθηκε έπειτα από έκρηξη λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, σύμφωνα με όσα δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων της Καταλονίας.


Η αστυνομία άλλωστε πιστεύει ότι το σπίτι στο Αλκανάρ χρησιμοποιείτο για τον σχεδιασμό μίας ή αρκετών επιθέσεων μεγάλης κλίμακας στη Βαρκελώνη, πιθανόν με τη χρήση των φιαλών βουτανίου που είχαν αποθηκευτεί εκεί.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ

Διεθνή / Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν ανακοίνωσε δύο εναλλακτικές διαδρομές «για προστασία των πλοίων από νάρκες»

Για την είσοδο στον Κόλπο από τη θάλασσα του Ομάν, τα πλοία πρέπει να περνούν ανάμεσα στις ιρανικές ακτές και το νησί Λαράκ, τον «σταθμό διοδίων της Τεχεράνης»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ ΣΧΕΔΙΟ 10 ΣΗΜΕΙΩΝ

Διεθνή / Ιράν: Το σχέδιο 10 σημείων για την εκεχειρία και οι βασικές διαφωνίες με τις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ιρανικά κρατικά μέσα, το σχέδιο θέτει ως προϋπόθεση για τον τερματισμό του πολέμου την αποδοχή συγκεκριμένων όρων, αρκετοί από τους οποίους έχουν απορριφθεί στο παρελθόν από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΧΩΡΑ ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ

Διεθνή / «Θέλω να κάνω τον εαυτό μου περιττό»: Ένας βουλευτής μάχεται για την αυτοκυβέρνηση της Γροιλανδίας

Ο νεοεκλεγμένος βουλευτής Qarsoq Høegh-Dam, φιλοδοξεί να κάνει τον ρόλο του «περιττό», μεταφέροντας σταδιακά την εξουσία από την Κοπεγχάγη στη Γροιλανδία και προωθώντας την πλήρη αυτοκυβέρνηση του νησιού
THE LIFO TEAM
ΕΥΡΩΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

Διεθνή / Έρευνα: Σε ποια χώρα της Ευρώπης βρίσκονται οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι - Τι ισχύει για την Ελλάδα

Μια νέα μελέτη που καλύπτει 160 χώρες συγκρίνει τα επίπεδα άγχους στην Ευρώπη με αυτά του υπόλοιπου κόσμου, καταλήγοντας σε ένα μείγμα καλών και κακών ειδήσεων για τους εργαζόμενους και τους εργοδότες της γηραιάς ηπείρου
THE LIFO TEAM