«Έμεινα κλειδωμένη σ' ένα μαγαζί για 3 ώρες» - Μία Ελληνίδα περιγράφει όσα έζησε χθες στη Βαρκελώνη

«Έμεινα κλειδωμένη σ' ένα μαγαζί για 3 ώρες» - Μία Ελληνίδα περιγράφει όσα έζησε χθες στη Βαρκελώνη Facebook Twitter
EPA/QUIQUE GARCIA
0

«Ήταν μεγάλη νύχτα η χθεσινή, σήμερα είμαστε ακόμη συγκλονισμένοι. Παραμένουμε μουδιασμένοι από την επίθεση των τρομοκρατών». Με τα λόγια αυτά περιγράφει στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» τις στιγμές που διαδραματίστηκαν στη Βαρκελώνη μετά τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στον κεντρικό πεζόδρομο Λα Ράμπλα, η δικηγόρος Κωνσταντίνα Παπαδοπούλου που από το 2013 ζει και εργάζεται στην ισπανική πόλη.

«Είχα περάσει από τη Λα Ράμπλα δεκαπέντε λεπτά πριν από την επίθεση. Ήμουν λίγο πιο κάτω σ' ένα μαγαζί, όταν η αστυνομία ενημέρωσε για το περιστατικό και οι σερβιτόροι μας απέκλεισαν εντός του χώρου. Κλειδωθήκαμε εκεί για τρεις ώρες», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαδοπούλου.

«Περιμέναμε ενημέρωση από την αστυνομία. Ήταν αρκετά ψυχοφθόρα η διαδικασία, διότι κοιτούσαμε στον δρόμο, προσπαθούσαμε να μάθουμε τις εξελίξεις, όμως δεν υπήρχε ψυχή. Ήμασταν συνέχεια online, η αστυνομία έκανε συνεχείς ενημερώσεις μέσω twitter, επομένως ξέραμε ότι πρέπει να μείνουμε μέσα στον χώρο και να μην κυκλοφορούμε στους δρόμους», πρόσθεσε η Ελληνίδα δικηγόρος.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, το ξημέρωμα της σημερινής ημέρας βρήκε τόσο τους κατοίκους της Βαρκελώνης όσο και τους επισκέπτες συγκλονισμένους από την επίθεση. Όπως είπε, οι κάτοικοι «αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν» το χτύπημα με το λευκό φορτημάγι σ' έναν από τους κεντρικότερους πεζοδρόμους του κόσμου, που άφησε πίσω του 13 νεκρούς και τουλάχιστον 100 τραυματίες.

«Και σήμερα υπάρχει δύναμη της αστυνομίας στον χώρο όπου έγινε η τρομοκρατική επίθεση. Ο πεζόδρομος Λα Ράμπλα είναι αποκλεισμένος, καθώς οι αρχές έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στον εντοπισμό του δράστη, ενώ οι υπόλοιπες υπηρεσίες λειτουργούν κανονικά όπως και τα μέσα μαζικής μεταφοράς», δήλωσε.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΟ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ στέλνουν και δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή - Kλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν

Η στρατιωτική κινητοποίηση εξελίσσεται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στη Γενεύη για μια πιθανή συμφωνία σχετικά με τον εμπλουτισμό ουρανίου
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚ ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ ΔΙΚΗ FACEBOOK

Διεθνή / Στο εδώλιο ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Άρχισε η δίκη «σταθμός» - Έδωσε την ίδια απάντηση πάνω από 12 φορές

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος ίδρυσε το Facebook όταν ήταν φοιτητής το 2004, κατέθεσε για την υπόθεση εθισμού στην τεχνολογία, μετά από αγωγές εναντίον της Meta και του YouTube
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΑΒΑΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Διεθνή / Ισπανία: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, εν μέσω κρίσης καυσίμων και απορριμμάτων στην Αβάνα

Στην Αβάνα, η έλλειψη πετρελαίου έχει αρχίσει να παραλύει ακόμη και την αποκομιδή απορριμμάτων, με τους δρόμους να γεμίζουν σκουπίδια και τις αρχές να προχωρούν σε έκτακτα μέτρα
THE LIFO TEAM