Η ιρανική αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα επειδή χόρευαν και δίδασκαν zumba

Η ιρανική αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα επειδή χόρευαν και δίδασκαν zumba Facebook Twitter
Menelaos Myrillas/SOOC
0

Αν και είναι γνωστό πόσο συντηρητικό κράτος είναι το Ιράν και πόσο πιστό παραμένει στις ισλαμικές προσταγές, εντούτοις, η είδηση της σύλληψης ατόμων που χόρευαν zumba προκαλεί έκπληξη.

Η ιρανική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη έξι ατόμων με την κατηγορία ότι χόρευαν και δίδασκαν zumba σε παιδιά με σκοπό να τους αλλάξουν το τρόπο ζωής και να τους απομακρύνουν έτσι από τον ισλαμισμό. 

Το γκρουπ των χορευτών αποτελούταν από τέσσερις άντρες και δύο γυναίκες. Οι δύο γυναίκες κατηγορήθηκαν όχι μόνο επειδή κουνιόντουσαν στους ρυθμούς της zumba αλλά και επειδή δεν φόραγαν μαντίλα κατά τη διάρκεια του χορού.

Η zumba φαίνεται ότι αποτελεί κόκκινο πανί για το Ιράν καθώς εκτιμάται ότι προσβάλει τον ισλαμικό τρόπο ζωής των πιστών και έχει συνδεθεί με το λεγόμενο δυτικό lifestyle.

«Τα άτομα αυτά εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν καθώς δίδασκαν και βιντεοσκοπούσαν δυτικούς χορούς. Σκοπός τους ήταν να προωθήσουν τη μη χρήση μαντίλας. Είναι πλέον μεγάλο πρόβλημα το ότι κάποιοι στο όνομα της άθλησης διδάσκουν δυτικούς χορούς» υποστήριξε ο Hamid Damghani, υπάλληλος της Φρουράς της Επανάστασης.

Να σημειωθεί ότι στο Ιράν απαγορεύεται οι γυναίκες να χορεύουν δημόσια μπροστά από άνδρες αν δεν είναι συγγενείς τους, ενώ τα τελευταία χρόνια η zumba και άλλοι χοροί έχουν επίσης απαγορευτεί για τις γυναίκες ακόμη και στα γυμναστήρια. 

Ωστόσο, αρκετοί είναι εκείνοι που αντιστέκονται στην απαγόρευση, όπως ένας γυμναστής που δήλωσε σε ιρανική εφημερίδα ότι διδάσκει zumba εδώ και 12 χρόνια και δεν θα σταματήσει να το κάνει παρά τις απειλές. 

Με πληροφορίες από Telegraph

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Διεθνή / Κρίση στο ηλεκτρικό δίκτυο της Ολλανδίας: Προειδοποίηση για την υπόλοιπη Ευρώπη

Η Ολλανδία αντιμετωπίζει κορεσμό στο ηλεκτρικό της δίκτυο, με χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά να περιμένουν σύνδεση. Τι σημαίνει αυτό για την Ευρώπη της πράσινης μετάβασης;
LIFO NEWSROOM
Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Διεθνή / Μακρόν: Η Γαλλία θα διπλασιάσει τον στρατιωτικό προϋπολογισμό της ως το 2027

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας, ο Εμανουέλ Μακρόν έκρινε ότι «η ελευθερία δεν είχε απειληθεί ποτέ τόσο μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου το 1945»
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM