Γερμανία: 43χρονη έχασε τα πόδια της και το ένα της χέρι μετά από τσίμπημα εντόμου

Γερμανία: 43χρονη έχασε τα πόδια της και το ένα της χέρι μετά από τσίμπημα εντόμου Facebook Twitter
0

Μια γυναίκα από την Κολωνία της Γερμανίας έχασε και τα δυο της πόδια και το αριστερό της χέρι μετά από τσίμπημα εντόμου την ώρα που έβγαζε τα σκουπίδια.

Η 43χρονη, εργαζόμενη στην καθαριότητα, αντιλήφθηκε ένα έντομο να την δαγκώνει στο χέρι και όπως είπε ένιωσε ζαλάδα και να κρυώνει ενώ το σημείο του τσιμπήματος πρήστηκε αμέσως. Συνάδελφος της κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο που τη μετέφερε στο νοσοκομείο αλλά ο γιατρός της είπε να επιστρέψει στο σπίτι, παρότι όπως δήλωσε ο σύζυγός της δεν φαινόταν καλά.

Τα συμπτώματα έγιναν στη συνέχεια χειρότερα και η 43χρονη μεταφέρθηκε σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο, όπου έπεσε σε κώμα.Τελικά η γυναίκα σώθηκε αλλά έχασε τα δύο πόδια της και το ένα της χέρι λόγω σηψαιμίας, που σύμφωνα με τους γιατρούς προκλήθηκε από λοίμωξη από στρεπτόκοκκους. Δεν είναι ευκρινές αν η λοίμωξη εμφανίστηκε από το τσίμπημα ή από το ξύσιμο μετά.

Το περιστατικό συνέβη το Μάρτιο αλλά έγινε γνωστό τώρα, καθώς η γυναίκα θέλει να επιστήσει την προσοχή για την επικινδυνότητα αυτών των τσιμπημάτων. "Εάν έχετε παράξενα συμπτώματα, πρέπει να πάτε αμέσως σε γιατρό. Ποτέ δεν φανταζόμουν τι θα μου συμβεί ", λέει. 

Η ίδια προσπαθεί να συνηθίσει με τη νέα της κατάσταση, κινούμενη με το αναπηρικό καροτσάκι. " Το αποδέχτηκα γρήγορα...είπα: Επέζησα, είμαι ακόμα εδώ και άρχισα να εκτιμώ εκ νέου τη ζωή", δηλώνει.

Ο γιατρός Andrej Trampuz που είχε αναλάβει τη θεραπεία της Sonja λέει ότι ο ακρωτηριασμός μετά από τσίμπημα εντόμου είναι πολύ σπάνιος: "Αυτό είναι πολύ σπάνιο. Ωστόσο, ασθενείς έρχονται καθημερινά στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, καθώς μετά από ένα τσίμπημα κουνουπιού έχουν ερεθισμένο δέρμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις αρκεί μια απολύμανση του τραύματος. Περίπτωση ακρωτηριασμού υπάρχει μόνο όταν πρόκειται για μόλυνση με ορισμένα παθογόνα, όπως ένα συγκεκριμένο στέλεχος του στρεπτόκοκκου", τονίζει.

 

Με πληροφορίες από welt.de

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM