Κίνα: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από τη σεισμική δόνηση των 6,5 Ρίχτερ

Κίνα: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από τη σεισμική δόνηση των 6,5 Ρίχτερ Facebook Twitter
0

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών που έπληξε την απομακρυσμένη, ορεινή επαρχία Σετσουάν νωρίτερα είχε συνέπεια τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, δεκάδες να τραυματιστούν και αρκετά κτίρια να υποστούν ζημιές σε ένα τουριστικό θέρετρο.

 


 

Ο σεισμός σημειώθηκε σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή 200 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της πόλης Γκουανγκγιουάν σε βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS). Αρχικά, το ινστιτούτο είχε εκτιμήσει ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,6 βαθμών και ότι το εστιακό βάθος του ήταν 32 χλμ.

 


 

Η σεισμολογική υπηρεσία της Σετσουάν ανέφερε ότι το επίκεντρο της δόνησης ήταν στην νομαρχία Νγκάουα, όπου κατοικούν κυρίως Θιβετανοί, πολλοί από τους οποίους είναι νομάδες βοσκοί. Ωστόσο ο σεισμός σημειώθηκε επίσης κοντά στον δρυμό Τζιουζιάιγκου, δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

 


 


 

Σύμφωνα με τηλεοπτικό δίκτυο της Σετσουάν τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν στην κωμόπολη Ζιανγκζιά, όπου πάντως οι μόνιμοι κάτοικοι είναι λιγοστοί.

 


 

Η περιοχή πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε κινέζικους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ζημιές στην περιοχή του δρυμού Τζιουζιάιγκου, και πολίτες να έχουν συγκεντρωθεί σε εξωτερικούς χώρους, ανάστατοι.

 

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε στην κινεζική δημόσια τηλεόραση ότι αρχικά επικράτησε πανικός μεταξύ των τουριστών όταν εκδηλώθηκε ο σεισμός.

 

Το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε επικαλούμενο έναν αξιωματούχο του οργανισμού τουρισμού όταν ορισμένα σπίτια κατέρρευσαν ή εμφάνισαν ρωγμές και πρόσθεσε ότι οργανώνονται επιχειρήσεις διάσωσης.

 

Τον Μάιο του 2008 μια σεισμική δόνηση που έπληξε την επαρχία Σετσουάν είχε αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο σχεδόν 70.000 άνθρωποι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM