Κίνα: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από τη σεισμική δόνηση των 6,5 Ρίχτερ

Κίνα: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από τη σεισμική δόνηση των 6,5 Ρίχτερ Facebook Twitter
0

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών που έπληξε την απομακρυσμένη, ορεινή επαρχία Σετσουάν νωρίτερα είχε συνέπεια τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, δεκάδες να τραυματιστούν και αρκετά κτίρια να υποστούν ζημιές σε ένα τουριστικό θέρετρο.

 


 

Ο σεισμός σημειώθηκε σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή 200 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της πόλης Γκουανγκγιουάν σε βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS). Αρχικά, το ινστιτούτο είχε εκτιμήσει ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,6 βαθμών και ότι το εστιακό βάθος του ήταν 32 χλμ.

 


 

Η σεισμολογική υπηρεσία της Σετσουάν ανέφερε ότι το επίκεντρο της δόνησης ήταν στην νομαρχία Νγκάουα, όπου κατοικούν κυρίως Θιβετανοί, πολλοί από τους οποίους είναι νομάδες βοσκοί. Ωστόσο ο σεισμός σημειώθηκε επίσης κοντά στον δρυμό Τζιουζιάιγκου, δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

 


 


 

Σύμφωνα με τηλεοπτικό δίκτυο της Σετσουάν τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν στην κωμόπολη Ζιανγκζιά, όπου πάντως οι μόνιμοι κάτοικοι είναι λιγοστοί.

 


 

Η περιοχή πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε κινέζικους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ζημιές στην περιοχή του δρυμού Τζιουζιάιγκου, και πολίτες να έχουν συγκεντρωθεί σε εξωτερικούς χώρους, ανάστατοι.

 

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε στην κινεζική δημόσια τηλεόραση ότι αρχικά επικράτησε πανικός μεταξύ των τουριστών όταν εκδηλώθηκε ο σεισμός.

 

Το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε επικαλούμενο έναν αξιωματούχο του οργανισμού τουρισμού όταν ορισμένα σπίτια κατέρρευσαν ή εμφάνισαν ρωγμές και πρόσθεσε ότι οργανώνονται επιχειρήσεις διάσωσης.

 

Τον Μάιο του 2008 μια σεισμική δόνηση που έπληξε την επαρχία Σετσουάν είχε αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο σχεδόν 70.000 άνθρωποι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM