Κίνα: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από τη σεισμική δόνηση των 6,5 Ρίχτερ

Κίνα: Τουλάχιστον τέσσερις νεκροί από τη σεισμική δόνηση των 6,5 Ρίχτερ Facebook Twitter
0

Η σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών που έπληξε την απομακρυσμένη, ορεινή επαρχία Σετσουάν νωρίτερα είχε συνέπεια τέσσερις άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, δεκάδες να τραυματιστούν και αρκετά κτίρια να υποστούν ζημιές σε ένα τουριστικό θέρετρο.

 


 

Ο σεισμός σημειώθηκε σε μια αραιοκατοικημένη περιοχή 200 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της πόλης Γκουανγκγιουάν σε βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS). Αρχικά, το ινστιτούτο είχε εκτιμήσει ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 6,6 βαθμών και ότι το εστιακό βάθος του ήταν 32 χλμ.

 


 

Η σεισμολογική υπηρεσία της Σετσουάν ανέφερε ότι το επίκεντρο της δόνησης ήταν στην νομαρχία Νγκάουα, όπου κατοικούν κυρίως Θιβετανοί, πολλοί από τους οποίους είναι νομάδες βοσκοί. Ωστόσο ο σεισμός σημειώθηκε επίσης κοντά στον δρυμό Τζιουζιάιγκου, δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

 


 


 

Σύμφωνα με τηλεοπτικό δίκτυο της Σετσουάν τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 30 τραυματίστηκαν στην κωμόπολη Ζιανγκζιά, όπου πάντως οι μόνιμοι κάτοικοι είναι λιγοστοί.

 


 

Η περιοχή πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε κινέζικους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν ζημιές στην περιοχή του δρυμού Τζιουζιάιγκου, και πολίτες να έχουν συγκεντρωθεί σε εξωτερικούς χώρους, ανάστατοι.

 

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας δήλωσε στην κινεζική δημόσια τηλεόραση ότι αρχικά επικράτησε πανικός μεταξύ των τουριστών όταν εκδηλώθηκε ο σεισμός.

 

Το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα μετέδωσε επικαλούμενο έναν αξιωματούχο του οργανισμού τουρισμού όταν ορισμένα σπίτια κατέρρευσαν ή εμφάνισαν ρωγμές και πρόσθεσε ότι οργανώνονται επιχειρήσεις διάσωσης.

 

Τον Μάιο του 2008 μια σεισμική δόνηση που έπληξε την επαρχία Σετσουάν είχε αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο σχεδόν 70.000 άνθρωποι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ LA GUARDIA

Διεθνή / Σύγκρουση αεροσκάφους στη Νέα Υόρκη: «Λες και κόπηκε στα δύο» – Ξεκίνησαν οι έρευνες

Δύο πιλότοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν όταν η πτήση AC8646 της Air Canada συγκρούστηκε με πυροσβεστικό όχημα στον διάδρομο του LaGuardia, αφήνοντας επιβάτες και αυτόπτες μάρτυρες σοκαρισμένους και εγκλωβισμένους για ώρες
THE LIFO TEAM
ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Πάνω από τα 100 δολάρια ξανά το πετρέλαιο με φόντο τη σύγχυση στις συνομιλίες ΗΠΑ-Ιράν

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ κάνει λόγο για «παραγωγικές» συνομιλίες με την Τεχεράνη, η ιρανική πλευρά διαψεύδει κατηγορηματικά ότι υπήρξε επικοινωνία με την Ουάσιγκτον
THE LIFO TEAM