Ισραήλ: Η κυβέρνηση θέλει να διακόψει τη λειτουργία του Al-Jazeera γιατί «υποστηρίζει την τρομοκρατία»

Ισραήλ: Η κυβέρνηση θέλει να διακόψει τη λειτουργία του Al-Jazeera γιατί «υποστηρίζει την τρομοκρατία» Facebook Twitter
0

Το Ισραήλ στοχεύει στην ανάκληση των διαπιστεύσεων των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού δικτύου Al-Jazeera, τον τερματισμό λειτουργίας των γραφείων του, αλλά και την διακοπή των μεταδόσεων των δελτίων ειδήσεων, από την έδρα του στο Κατάρ, από τους παρόχους καλωδιακών και δορυφορικών συνδέσεων, σύμφωνα με τον υπουργό Επικοινωνιών, Αγιούμπ Καρά.


Ο υπουργός, κατηγόρησε το τηλεοπτικό δίκτυο ότι "υποστηρίζει την τρομοκρατία," τονίζοντας ότι οι πάροχοι των καλωδιακών συνδέσεων έχουν συμφωνήσει με την διακοπή μετάδοσης των αραβικών και αγγλικών εκπομπών του δικτύου.

Ωστόσο, η πλήρης διακοπή της λειτουργίας του, θα απαιτήσει σχετική νομοθεσία.

Το Al-Jazeera καταδικάζει την ισραηλινή απόφαση και ανακοινώνει ότι θα την προσβάλει στη δικαιοσύνη

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Jazeera του Κατάρ καταδικάζει την απόφαση του Ισραήλ να κλείσει τα γραφεία του και δηλώνει ότι θα την προσβάλει στη δικαιοσύνη.


«Το Al-Jazeera καταγγέλλει το μέτρο αυτό εκ μέρους ενός κράτους που ισχυρίζεται ότι είναι η μοναδική δημοκρατία στη Μέση Ανατολή», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) εκπρόσωπος του τηλεοπτικού δικτύου προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσει προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του μέτρου.


Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα την πρόθεσή του να κλείσει τα γραφεία του Al-Jazeera , το οποίο οι ισραηλινές αρχές κατηγορούν για υποκίνηση βίας, ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Επικοινωνιών.


Το Ισραήλ κατηγορεί εδώ και χρόνια το δίκτυο για έλλειψη αντικειμενικότητας στην κάλυψη της διένεξης με τους Παλαιστίνιους. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε ανακοινώσει στα τέλη του Ιουλίου ότι ήθελε να διώξει το Al-Jazeera κατηγορώντας το ότι υποδαυλίζει την ένταση στη διένεξη για τους ιερούς τόπους στην Ιερουσαλήμ.


«Το Ισραήλ ισχυρίζεται ότι είναι το μοναδικό δημοκρατικό κράτος στη Μέση Ανατολή και επαίρεται γι΄αυτό, αλλά , με την απόφασή του, ακολουθεί τον δρόμο των δικτατοριών που δεν αναγνωρίζουν την ελευθερία της έκφρασης και της ενημέρωσης», δήλωσε στο AFP το στέλεχος του τηλεοπτικού δικτύου, εκφράζοντας παράλληλα την έκπληξή του για το γεγονός ότι ο ισραηλινός υπουργός Επικοινωνιών δικαιολόγησε την απόφαση χρησιμοποιώντας τα επιχειρήματα των «χωρών του αποκλεισμού, της Σαουδικής Αραβίας, της Αιγύπτου, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν».


Ο υπουργός Επικοινωνιών δικαιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι «τον τελευταίο καιρό, σχεδόν όλες οι χώρες της περιοχής, κυρίως η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος και η Ιορδανία, έχουν φθάσει στο συμπέρασμα ότι το Al-Jazeera υποκινεί σε τρομοκρατία και θρησκευτικό εξτρεμισμό». «Ηταν αφύσικο στις συνθήκες αυτές αυτό το δίκτυο να συνεχίζει να εκπέμπει» από το Ισραήλ, δήλωσε ο υπουργός Αγιούμπ Κάρα.


Απαντώντας στην κατηγορία για έλλειψη αντικειμενικότητας στην κάλυψη των γεγονότων της Ιερουσαλήμ τον περασμένο μήνα, ο υπεύθυνος του Al-Jazeera δήλωσε: «Η κάλυψη των γεγονότων στα παλαιστινιακά εδάφη είναι επαγγελματική και αντικειμενική και οι Ισραηλινοί το έχουν αναγνωρίσει παραπάνω από μία φορά διότι φροντίζουμε να παρουσιάζουμε τις απόψεις και τις αντίθετές τους».

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM