Εφιάλτης για 20χρονο μοντέλο: Πήγε για φωτογράφηση στο Μιλάνο, τη νάρκωσαν και την έβαλαν σε δημοπρασία στο «Dark Web»

Εφιάλτης για 20χρονο μοντέλο: Πήγε για φωτογράφηση στο Μιλάνο, τη νάρκωσαν και την έβαλαν σε δημοπρασία στο «Dark Web» Facebook Twitter
O φερόμενος ως δράστης, Lukasz Herba
2

Μια πρωτοφανής υπόθεση με θύματα νεαρά μοντέλα αποκαλύφθηκε στην Ιταλία αλλά έχει και ευρωπαϊκές διαστάσεις σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές.

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι αστυνομικοί της γειτονικής χώρας μετά τη σύλληψη ενός άντρα που κατηγορείται ότι απήγαγε ένα 20χρονο μοντέλο από τη Βρετανία και το κρατούσε φυλακισμένο σε σπίτι, με σκοπό να την πουλήσει σε δημοπρασία στο λεγόμενο «βαθύ» ή «σκοτεινό» διαδίκτυο (dark web).

Η νεαρή γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν έγιναν γνωστά για ευνόητους λόγους, ήρθε στο Μιλάνο στις 11 Ιουλίου, νομίζοντας ότι θα πάρει μέρος σε κάποια φωτογράφηση όπως την είχε ενημερώσει το βρετανικό πρακτορείο μοντέλων στο οποίο εργαζόταν.

Εφιάλτης για 20χρονο μοντέλο: Πήγε για φωτογράφηση στο Μιλάνο, τη νάρκωσαν και την έβαλαν σε δημοπρασία στο «Dark Web» Facebook Twitter
Το νεαρό μοντέλο ναρκώθηκε με κεταμίνη και μεταφέρθηκε μέσα σε μία βαλίτσα

Υποτίθεται ότι επρόκειτο για ένα διαφημιστικό πρότζεκτ εταιρίας που αναζητούσε όμορφες νεαρές κοπέλες.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Corriere Della Sera» και τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, όταν η 20χρονη πήγε στο Μιλάνο για την φωτογράφηση δεν υπήρχαν φωτογραφικές μηχανές ή κάμερες στο στούντιο, παρά μόνο ο φερόμενος ως δράστης, ο πολωνικής καταγωγής Lukasz Herba, ο οποίος, με μια σύριγγα που περιείχε κεταμίνη (σ.σ. ταχύτατο αναισθητικό φάρμακο που χρησιμοποιείται συνήθως σε άλογα) επιτέθηκε στο μοντέλο.

Η αστυνομία λέει ότι της έκανε ένεση στο χέρι πριν τοποθετήσει μία μαξιλαροθήκη πάνω από το κεφάλι της και τη χώσει σε μια μεγάλη βαλίτσα.

Στη συνέχεια την μετέφερε σε ένα προάστιο του νότιου Μιλάνου όπου την κράτησε σε ένα δωμάτιο που είχε νοικιάσει με πλαστά έγγραφα και την έθεσε σε δημοπρασία στο «Dark Web» με αρχική τιμή εκκίνησης τις 300.000 ευρώ σε Bitcoins.

Η νεαρή γυναίκα ήταν αιχμάλωτη για αρκετές μέρες ενόσω πραγματοποιούνταν η πλειοδοτική διαδικασία, αλλά όταν συνήλθε πλήρως από τη νάρκωση είπε στον απαγωγέα της ότι ήταν μητέρα ενός παιδιού 2 ετών, κάτι κατά τα φαινόμενα ήταν ενάντια στους κανόνες της εγκληματικής οργάνωσης για την οποία εργαζόταν ο φερόμενος ως δράστης.

Επειδή ο απαγωγέας είχε «κολλήσει» με μία γυναίκα που δεν μπορούσε να πουλήσει, επικοινώνησε με το πρακτορείο μοντέλων της 20χρονης κοπέλας και ζήτησε 50.000 ευρώ για την απελευθέρωση της, απειλώντας ότι θα την σκοτώσει σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του.

Εφιάλτης για 20χρονο μοντέλο: Πήγε για φωτογράφηση στο Μιλάνο, τη νάρκωσαν και την έβαλαν σε δημοπρασία στο «Dark Web» Facebook Twitter
H ιταλική αστυνομία εκτιμά ότι πίσω από την απαγωγή του 20χρονου μοντέλου κρύβεται τεράστιο κύκλωμα trafficking

Στη συνέχεια, επειδή ανησυχούσε ότι θα τον αναζητούσε η αστυνομία, ο δράστης προσπάθησε να μεταφέρει την κοπέλα στο Βρετανικό Προξενείο του Μιλάνου. Ωστόσο, όταν πήγε να την παραδώσει, συνελήφθη από τους αστυνομικούς που είχαν ειδοποιηθεί από τους υπαλλήλους του προξενείου.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η αστυνομία εξέτασε τον υπολογιστή του και βρήκε πολλές γυμνές φωτογραφίες ναρκωμένων κοριτσιών. Ορισμένες από αυτές τις φωτογραφίες εμφανίστηκαν επίσης σε ιστοσελίδα δημοπρασίας.

Οι έρευνες της ιταλικής αστυνομίας συνεχίζονται καθώς εκτιμάται ότι πίσω από την υπόθεση αυτή βρίσκεται ένα τεράστιο κύκλωμα trafficking.

Με πληροφορίες από Daily Beast

Διεθνή
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ