Αφγανιστάν: Θρήνος και οργή για την επίθεση σε τέμενος με τους 33 νεκρούς- Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη

Αφγανιστάν: Θρήνος και οργή για την επίθεση σε τέμενος με τους 33 νεκρούς- Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη Facebook Twitter
0

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση σε ένα σιιτικό τέμενος της πόλης Χεράτ, στο δυτικό Αφγανιστάν, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 33 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.


Το προπαγανδιστικό όργανο του ΙΚ, το "πρακτορείο" Amaq, έκανε λόγο για "περίπου 50 νεκρούς σιίτες και 80 τραυματίες". Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, οι νεκροί είναι 33 και οι τραυματίες 66. Πολλοί από αυτούς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.


Η νέα αυτή επίθεση προκάλεσε οργή στο Αφγανιστάν. Οι κηδείες των θυμάτων σήμερα μετατράπηκαν σε μια ογκώδη διαδήλωση, όπου επικρατούσαν συνθήματα εχθρικά απέναντι στις τοπικές αρχές.


"Θέλουμε δικαιοσύνη", "Θάνατος στο Νταές" (σ.σ. το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) και "Φτάνει πια με τους φονταμενταλιστές" φώναζαν οι περίπου 5.000 άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί στο τέμενος και κατόπιν έκαναν πορεία μέχρι το κοιμητήριο, μεταφέροντας τα φέρετρα. "Αν η κυβέρνηση δεν κάνει κάτι, θα τους εκδικηθούμε εμείς οι ίδιοι" απειλούσαν οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι οργάνωσαν μόνοι τους ελέγχους στο πλήθος προκειμένου να αποφευχθεί μια νέα επίθεση βομβιστών αυτοκτονίας.

Αφγανιστάν: Θρήνος και οργή για την επίθεση σε τέμενος με τους 33 νεκρούς- Το ΙΚ ανέλαβε την ευθύνη Facebook Twitter


Μικροεπεισόδια ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου έξω από το νοσοκομείο της πόλης και κοντά στο τέμενος όπου ένα πλήθος επιτέθηκε σε ένα αστυνομικό φυλάκιο και το πυρπόλησε, φωνάζοντας "Θάνατος στην κυβέρνηση", όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες στο Γαλλικό Πρακτορείο.


Το υπουργείο Εσωτερικών του Αφγανιστάν έστειλε στη Χεράτ μια αντιπροσωπεία αποτελούμενη από υψηλόβαθμα στελέχη του για να ερευνήσουν την υπόθεση. Επίσης, μετά την επίθεση, απολύθηκε ο επικεφαλής της αστυνομίας στον τομέα όπου βρίσκεται το σιιτικό τέμενος, με την κατηγορία ότι παραμέλησε τα καθήκοντά του.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΠΥΡΑΥΛΟΣ

Διεθνή / Τραμπ: Bασίστηκε σε μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες για να κατηγορήσει το Ιράν για τη φονική επίθεση στο σχολείο

Σύμφωνα με τον Guardian, η αρχική εκτίμηση των ΗΠΑ, που υπεδείκνυε ότι ο πύραυλος ήταν ιρανικής προέλευσης, απορρίφθηκε σχεδόν αμέσως, όπως αναφέρουν πηγές με γνώση της υπόθεσης
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΤΡΑΜΠ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ

Διεθνή / Σε αδιέξοδο ο Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ: Γιατί είναι «πολύ επικίνδυνο» το σχέδιό του για πολεμικά πλοία

Τα προβλήματα στα Στενά του Ορμούζ ξεκίνησαν μετά την 28η Φεβρουαρίου και τις αμερικανο-ισραηλινές επιθέσεις κατά του Ιράν, ξεκινώντας τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, φτάνοντας στην τρίτη εβδομάδα του
THE LIFO TEAM
ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δηλώνει ότι η Ουκρανία θέλει χρήματα και τεχνολογία σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια στη Μέση Ανατολή

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει ξεκαθαρίσει ότι η βοήθεια που έχει σταλθεί «δεν πρόκειται για συμμετοχή σε στρατιωτικές επιχειρήσεις. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο με το Ιράν»
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Axios: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να διαρκέσει έως τον Σεπτέμβριο

Οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή μετρούν ήδη δύο εβδομάδες και συνεχίζουν. Ο Τραμπ έχει δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Ιράν θα διαρκέσουν 4 με 6 εβδομάδες. Γιατί όμως όλοι προβλέπουν μια μακροχρόνια κρίση;
THE LIFO TEAM