Η γερμανική αστυνομία εγκατέστησε κάμερες αναγνώρισης προσώπων στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου

Η γερμανική αστυνομία εγκατέστησε κάμερες αναγνώρισης προσώπων στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου Facebook Twitter
0

Η γερμανική αστυνομία εγκατέστησε σήμερα τις πρώτες κάμερες με δυνατότητα αναγνώρισης και ταυτοποίησης προσώπων στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Βερολίνου, δοκιμάζοντας τη νέα τεχνολογία που θα μπορούσε να συμβάλλει στον εντοπισμό και τη σύλληψη υπόπτων για εγκληματικές ή τρομοκρατικές ενέργειες.


«Θέλουμε να δοκιμάσουμε πόσο καλή είναι στην πραγματικότητα η τεχνολογία» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου Γενς Σομπράνσκι παρουσιάζοντας το πιλοτικό πρόγραμμα που θα διαρκέσει 6 μήνες.


Οι φωτογραφίες των Γερμανών πολιτών που συμμετείχαν εθελοντικά στο πρόγραμμα εισήχθησαν στο νέο σύστημα παρακολούθησης ώστε να δοκιμαστεί πόσο καλά το εν λόγω λογισμικό μπορεί να τους αναγνωρίζει και να τους ξεχωρίζει από το πλήθος των επιβατών και περαστικών στο σιδηροδρομικό σταθμό Südkreuz.


Ο σεβασμός στην ιδιωτική ζωή και τα προσωπικά δεδομένα αποτελεί ένα ευαίσθητο θέμα για τους Γερμανούς. Ο Σομπράνσκι επισήμανε ότι το υλικό από τους επιβάτες που διέρχονται από τον σταθμό θα διαγραφεί.


Ο Ούρλιχ Σέλενμπεργκ, πρόεδρος της German Bar Association, μιας ομάδας νομικών που ασχολείται μεταξύ άλλων με το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξέφρασε αμφιβολίες σχετικά με το αν η νέα τεχνολογία θα βοηθήσει.

Υποστήριξε ότι η φονικότερη επίθεση στη Γερμανία τον περασμένο χρόνο, στη χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, διαπράχθηκε από έναν μετανάστη τον οποίο παρακολουθούσαν οι αρχές ασφαλείας.


«Η βελτίωση της ασφάλεια δεν είχε να κάνει με το να αποκαλύπτουμε κάτι καινούργιο αλλά κυρίως με το να ερευνάμε δυναμικότερα κάτι που γνωρίζουμε» υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για «ισότιμες και δίκαιες» συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

Διεθνή / Το Ιράν λέει ότι οι ΗΠΑ δεν είναι έτοιμες για «ισότιμες και δίκαιες» συνομιλίες για το πυρηνικό πρόγραμμα

«Η Τεχεράνη είναι πρόθυμη να ξεκινήσει ξανά τις συνομιλίες με την Ουάσινγκτον, αρκεί να αντιμετωπιστεί με "αξιοπρέπεια και σεβασμό"», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
LIFO NEWSROOM
Το Ιράν ξεκινά τεχνητή σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Διεθνή / Το Ιράν ξεκίνησε σπορά νεφών για να προκαλέσει βροχή εν μέσω ιστορικής ξηρασίας

Η σπορά νεφών περιλαμβάνει την έγχυση χημικών αλάτων, μέσα στα σύννεφα μέσω αεροσκαφών ή από γεννήτριες στο έδαφος. Έτσι ο υδρατμός μπορεί να συμπυκνωθεί ευκολότερα και να μετατραπεί σε βροχή
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Διεθνή / ΗΠΑ και αραβικά κράτη βλέπουν «πορεία προς παλαιστινιακό κράτος» - Ο Νετανιάχου λέει «ποτέ»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας ψηφίζει σχέδιο που προβλέπει μεταβατική διοίκηση στη Γάζα και ανοίγει τον δρόμο, υπό προϋποθέσεις, για μελλοντική παλαιστινιακή κρατική υπόσταση
LIFO NEWSROOM
Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Διεθνή / Κίνα–Ιαπωνία: Νέα κλιμάκωση μετά την κινεζική περιπολία γύρω από διαφιλονικούμενα νησιά

Οι δηλώσεις της νέας πρωθυπουργού Σαναέ Τακαΐτσι για το ενδεχόμενο ιαπωνικής εμπλοκής σε μια πιθανή κινεζική επίθεση κατά της Ταϊβάν έχουν κλιμακώσει την ένταση στην περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Διεθνή / Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων, οι οποίες επιβάλλουν «τέλη προστασίας», λεηλατούν και συγκρούονται για τον έλεγχο περιοχών
LIFO NEWSROOM
«Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Διεθνή / «Επιβιώνουμε από τύχη»: Οι γυναίκες που γεννούν μόνες στα βουνά του Κασμίρ

Ζώντας σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς πρόσβαση σε νοσοκομεία, οι γυναίκες νομάδες συχνά αναγκάζονται να γεννούν μόνες τους κατά τις μεγάλες εποχικές μετακινήσεις των ποιμενικών ομάδων τους, με αποτέλεσμα πολλές να χάνουν τη ζωή τους στη διαδρομή.
LIFO NEWSROOM