Υπάλληλος αεροδρομίου στη Γαλλία γρονθοκόπησε επιβάτη που κρατούσε μωρό στην αγκαλιά

Υπάλληλος αεροδρομίου στη Γαλλία γρονθοκόπησε επιβάτη που κρατούσε μωρό στην αγκαλιά Facebook Twitter
3

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα περιστατικό που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Νίκαιας, στη Γαλλία, το Σάββατο. Μία φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο δείχνει υπάλληλο του αεροδρομίου να γρονθοκοπεί έναν επιβάτη, ο οποίος φέρεται εκείνη την ώρα να κρατούσε στην αγκαλιά του ένα μωρό.


Η Guardian σημειώνει πως η εταιρία EasyJet αναζητά «επειγόντως» εξηγήσεις για το περιστατικό που αφορά επιβάτη της. Η επίθεση σημειώθηκε μπροστά σε αρκετό κόσμο που βρισκόταν στον τερματικό σταθμό, καθώς η πτήση τους είχε καθυστέρηση 13 ωρών.


Ένας άλλος επιβάτης δήλωσε πως όλα συνέβησαν ενώ οικογένειες περίμεναν την καθυστερημένη πτήση με προορισμό το Λούτον, έχοντας ελάχιστες πληροφορίες και χωρίς να υπάρχει χώρος να καθίσουν.


Η Arabella Arkwright, η οποία τράβηξε την επίμαχη φωτογραφία, σημείωσε ότι ο άνδρας κρατούσε το μωρό του, ενώ η σύζυγός του εξέφραζε την αγανάκτησή της στο προσωπικό του αεροδρομίου για την έλλειψη παιδικής τροφής και καθισμάτων.


«Ο άνδρας με το μωρό ... πήγε και μίλησε στον Γάλλο και ο Γάλλος δεν απάντησε, απλώς χαμογέλασε, χαμογέλασε αυτάρεσκα και έπειτα χτύπησε τον τύπο στην αριστερή πλευρά του προσώπου του», δήλωσε η ίδια στο BBC Radio 5 Live.


Πρόσθεσε πως ο 64χρονος σύζυγός της απομάκρυνε τον υπάλληλο και τον ακινητοποίησε, μέχρι να φτάσει η αστυνομία. Τόσο ο δράστης, όσο και το θύμα ακολούθησαν τους αστυνομικούς, ωστόσο οι επιβάτες ζήτησαν να επιτρέψουν στον άνδρα με το μωρό να επιβιβαστεί στην πτήση. «Όταν μπήκε στο αεροπλάνο, όλοι άρχισαν να χειροκροτούν», είπε η Arkwright.

 


Ένας εκπρόσωπος της EasyJet δήλωσε ότι ο υπάλληλος στη φωτογραφία πιστεύεται ότι εργάζεται για την εταιρία παροχής ειδικής βοήθειας Samsic του αεροδρομίου της Νίκαιας, η οποία έχει συνάψει σύμβαση για παροχή εργαζομένων που βοηθούν επιβάτες με αναπηρίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που χρησιμοποιούν αναπηρικά αμαξίδια.


Σε ανακοίνωσή της, η αεροπορική εταιρία σημείωσε πως «η EasyJet εκφράζει την ανησυχία της για τη φωτογραφία αυτή και μπορεί να επιβεβαιώσει ότι το άτομο στη φωτογραφία δεν είναι μέλος του προσωπικού της EasyJet και δεν εργάζεται για τους φορείς εξυπηρέτησης εδάφους της EasyJet στη Νίκαια». Πρόσθεσε ότι ζητά εξηγήσεις από το αεροδρόμιο, αλλά και από την εταιρία Samsic.

Παράλληλα, απολογήθηκε για την καθυστέρηση της πτήσης, που σύμφωνα με την ανακοίνωση οφείλεται σε «τεχνικό θέμα με το αεροσκάφος». Η Arkwright είπε πως δεν ενημέρωσαν τους επιβάτες ποιο ήταν το πρόβλημα με το αεροσκάφος ή πόσο θα κρατούσε η καθυστέρηση, ωστόσο η EasyJet ανέφερε πως οι επιβάτες ότι έλαβαν ενημερώσεις και κουπόνια για αναψυκτικά.

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

RYANAIR

Διεθνή / Ο CEO της Ryanair ζήτησε «συγγνώμη» που συνέκρινε ανταγωνίστριες αεροπορικές εταιρείες με «βιαστές»

«Συνειδητοποίησα ότι η λέξη που χρησιμοποίησα με τόση άνεση προκάλεσε αναστάτωση και προσέβαλε πολλούς ανθρώπους, ιδίως τα θύματα και τις επιζήσασες», δήλωσε ο Μάικλ Ο'Λίρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / O Τραμπ αναζητά λύσεις για να πείσει τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ένα νέο αμερικανικό νομοσχέδιο για την επιβολή κυρώσεων έχει στόχο να πιέσει τον Ρώσο πρόεδρο να τερματίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ωστόσο, ο Τραμπ επιμένει σε μια διαφορετική προσέγγιση
THE LIFO TEAM
ΘΕΟΥΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Διεθνή / Θέουτα: Ξεκίνησε η επιχείρηση της αστυνομίας για τη μεταφορά μεταναστών από τις παραλίες

Οι περισσότεροι από τους 72.000 μετανάστες που πέρασαν τα σύνορα από το Μαρόκο τον Ιούλιο έχουν επιστρέψει, ωστόσο εκτιμάται ότι περισσότεροι από 13.000 παραμένουν στον ισπανικό θύλακα
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Λέει η άλλη "«Ο άνδρας με το μωρό ... πήγε και μίλησε στον Γάλλο και ο Γάλλος δεν απάντησε, απλώς χαμογέλασε, χαμογέλασε αυτάρεσκα και έπειτα χτύπησε τον τύπο στην αριστερή πλευρά του προσώπου του», δήλωσε η ίδια στο BBC Radio 5 Live."Εν τω μεταξύ στο βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα οτι ο άνδρας με το μωρό (μαύρη μπλούζα) σπρώχνει βίαια τον υπάλληλο και έπειτα ο 2ος του ρίχνει μπουνιά.Οτι'να ναι.
Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται η πράξη του υπαλλήλου της easyjet, όμως, αν βλέπω καλά στο βίντεο, αυτός με το μωρό τον έσπρωξε πρώτος, ή μου φαίνεται;;;; κι αν όντως έσπρωξε/βάρεσε πρώτος, δεν είναι κι αυτός υπόλογος; δεν έθεσε και το μωρό του σε κίνδυνο;