Ο Μακέιν που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας "έθαψε" την κατάργηση του Obamacare

Ο Μακέιν που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας "έθαψε" την κατάργηση του Obamacare Facebook Twitter
0

Οι Ρεπουμπλικάνοι υπέστησαν σημαντική πολιτική ήττα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στις προσπάθειες τους να καταργήσουν προβλέψεις του προγράμματος πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας, γνωστό με την ονομασία Obamacare, σχολιάζει το CNN.

 

Οι Γερουσιαστές Τζον Μακέιν, Λίζα Μαρκόβσκι και Σούζαν Κόλινς, συντάχθηκαν με τους Δημοκρατικούς, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κατάργηση του Obamacare. Ο Μακέιν που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας και επέστρεψε στην Ουάσινγκτον ψηφίζοντας θετικά την Δευτέρα για την διεξαγωγή της χθεσινής συζήτησης στην Γερουσία συμμετείχε σε όλες τις διαδικασίες. Στην διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου άσκησε κριτική στην κοινοβουλευτική πρακτική που ακολούθησαν οι Ρεπουμπλικάνοι και οδήγησε στην δραματική ψηφοφορία.

 

Η αρνητική του ψήφος ακολούθησε ένα πολιτικό δράμα στην ολομέλεια του σώματος, καθώς πολλοί Ρεπουμπλικάνοι Γερουσιαστές, αλλά κι ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, είχαν σειρά συζητήσεων με τον βετεράνο Γερουσιαστή από την Αριζόνα ο οποίος χαρακτηρίζεται αντισυμβατικός.

 

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, 49 ψήφοι υπέρ έναντι 51 ψήφων κατά, φέρνει τους Ρεπουμπλικάνους αντιμέτωπους με την σκληρή πολιτική πραγματικότητα, αλλά και την αποτυχία των προσπαθειών που έγιναν αναφορικά με την κατάργηση του Obamacare, την οποία στηρίζουν σταθερά από το 2010.

 

Μιλώντας αμέσως μετά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας, ο ηγέτης της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στην Γερουσία Μιτς Μακόνελ έδειχνε σοκαρισμένος από το αποτέλεσμα εκδηλώνοντας την απογοήτευσή του, αλλά και την αποτυχία των Ρεπουμπλικάνων να τηρήσουν την πολιτική υπόσχεσή τους, εδώ κι επτά χρόνια. “Πρόκειται για μία πραγματικά απογοητευτική στιγμή. Οι ψηφοφόροι μας έχουν υποφέρει πολλά από την εφαρμογή του Obamacare. Πιστεύουμε ότι αξίζουν το καλύτερο. Αυτός είναι ο λόγος που εγώ και οι συνάδελφοί μου πράξαμε όπως υποσχεθήκαμε και ψηφίσαμε για την κατάργηση αυτού του αποτυχημένου νόμου. Είπαμε στους ψηφοφόρους μας ότι θα ψηφίσουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Κι όταν έφτασε η ώρα, όταν έφτασε αυτή η ώρα, οι περισσότεροι από εμάς ψηφίσαμε,” σύμφωνα με την υπόσχεσή μας δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μακόνελ.

 

Παράλληλα, προέτρεψε τους Ρεπουμπλικάνους να βαδίσουν μπροστά. “Πρέπει να προχωρήσουμε,” είπε με έμφαση καθώς η Γερουσία πρέπει να ψηφίσει το νόμο που σχετίζεται με την άμυνα.

 

Ο αντιπρόεδρος Πενς βρίσκονταν επίσης στο Καπιτώλιο αναλαμβάνοντας την δύσκολη αποστολή να πείσει του Ρεπουμπλικάνους Γερουσιαστές να ψηφίσουν υπέρ της κατάργησης του Obamacare. Ωστόσο, με την σθεναρή αντίσταση του Μακέιν, η προσπάθεια του, ήταν πολιτικά μάταιη.

 

Λίγο πριν τις 22:00 (ώρα Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ) χθες το βράδυ οι Ρεπουμπλικάνοι προχώρησαν στην δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου, το οποίο γνώριζε μόνο ο στενός ηγετικός πυρήνας του κόμματος, χωρίς να έχει γίνει ευρύτερα γνωστό κατά τις προηγούμενες ημέρες. Το νομοσχέδιο αυτό γνωστό ως “skinny repeal bill” προέβλεπε την κατάργηση της υποχρεωτικής εφαρμογής δεσμεύσεων από εργοδότες κι εργαζόμενους έναντι του Obamacare, αλλά και την προσωρινή κατάργηση της φορολογίας ιατρικών συσκευών. Παράλληλα, έδινε στις πολιτείες των ΗΠΑ την απαραίτητη ευελιξία για την εφαρμογή πολιτικών ιδιωτικής ασφάλισης που βρίσκονται εκτός του πλαισίου εφαρμογής του Obamacare.

 

Ωστόσο, η εφαρμογή του θα οδηγούσε μέχρι το 2016, περίπου 16 εκατομμύρια Αμερικανούς εκτός των ασφαλιστικών καλύψεων που απολαμβάνουν σήμερα, σύμφωνα με την επίσημη εκτίμηση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO).

 

Πηγή: CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM
«Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Διεθνή / «Superfake» τσάντες: Το νέο φαινόμενο που σαρώνει στη Gen Ζ

Η νέα γενιά «superfake» επώνυμων τσαντών απειλεί τη βιομηχανία της πολυτελείας, καθώς οι Gen Z καταναλωτές στρέφονται σε ρεαλιστικά αντίγραφα με χαμηλότερο κόστος. Πώς το TikTok, οι influencers και η τεχνολογία αλλάζουν το παιχνίδι.
LIFO NEWSROOM
Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Διεθνή / Ο Μακρόν «αποδοκιμάζει» τους δασμούς Τραμπ και καλεί την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της

Ο Γάλλος πρόεδρος καλεί συγκριμένα την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να "επιταχύνει την προετοιμασία αξιόπιστων αντιμέτρων, με την κινητοποίηση όλων των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της"
LIFO NEWSROOM
Πώς ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ανάλυση / Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν ωφελεί την Τουρκία και αλλάζει τις ισορροπίες στη Μέση Ανατολή

Ο πόλεμος Ισραήλ-Ιράν δημιούργησε νέες γεωπολιτικές ευκαιρίες για την Τουρκία - Πώς η Άγκυρα επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την αποδυνάμωση της Τεχεράνης σε Ιράκ, Συρία και Νότιο Καύκασο
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Διεθνή / Πώς οι Κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων ξεπέρασαν Tesla, VW και GM: Το μυστικό πίσω από την παγκόσμια κυριαρχία

Οι κινέζοι κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως η BYD και η Chery κατακτούν την παγκόσμια αγορά με ταχύτητα και ευελιξία που σοκάρουν τους παραδοσιακούς γίγαντες όπως η Tesla και η Volkswagen
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: «Διαπραγματευτική τακτική», λένε Ευρωπαίοι - «Αντίμετρα αν χρειαστεί», εξαγγέλλει η φον ντερ Λάιεν

Την ετοιμότητα της ΕΕ να συνεχίσει να εργάζεται για μια συμφωνία ως την 1η Αυγούστου, αλλά ταυτόχρονα και για την υιοθέτηση αναλογικών αντίμετρων εάν χρειαστεί, επισημαίνει η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Διεθνή / Καταγγελίες για παραβίαση διεθνούς δικαίου από την ΕΕ λόγω ενεργειακής συμφωνίας με το Ισραήλ

Η ΕΕ κατηγορείται για συνενοχή σε παραβιάσεις διεθνούς δικαίου εξαιτίας συμφωνίας φυσικού αερίου με το Ισραήλ, που φέρεται να παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα των Παλαιστινίων, σύμφωνα με έκθεση της Global Witness
LIFO NEWSROOM