Κύπρος: Συνάντηση σήμερα Άιντε με Αναστασιάδη και Ακιντζί

Κύπρος: Συνάντηση σήμερα Άιντε με Αναστασιάδη και Ακιντζί Facebook Twitter
0

Ο ειδικός απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ, Έσπεν 'Αιντε, ο οποίος πρόκειται να αποχωρήσει από τη θέση του για να κατέλθει τον Σεπτέμβριο υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές στη Νορβηγία, θα έχει σήμερα, μετά τη διάσκεψη στο Κραν Μοντανά, χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. 

Χθες, ο κ. 'Αιντε, με συνέντευξη του στην εφημερίδα «Πολίτης», αμφισβήτησε τις θέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας και της Λευκωσίας, με αποκλειστική δήλωση στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος τόνισε ότι "μια είναι η ωμή, λυπηρή πραγματικότητα, ότι οι διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντανά τερματίστηκαν εξαιτίας των αδιάλλακτων θέσεων της Άγκυρας. Όλα τα άλλα, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM
ΙΑΝ ΜΑΚΚΕΛΕΝ ΛΟΑΤΚΙ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ

Διεθνή / Ο Ίαν ΜακΚέλεν σε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ποινικοποίησης των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων

Ο ηθοποιός ένωσε τις δυνάμεις του με τους διαδηλωτές στο κέντρο του Λονδίνου, ενάντια στους νόμους που ισχύουν σε 29 χώρες της Κοινοπολιτείας, όπου οι ομοφυλοφιλικές σχέσεις παραμένουν παράνομες
THE LIFO TEAM