ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η αρχηγός της αστυνομίας της Μινεάπολις μετά τον θάνατο μιας 40χρονης Αυστραλής από πυρά αστυνομικών

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η αρχηγός της αστυνομίας της Μινεάπολις μετά τον θάνατο μιας 40χρονης Αυστραλής από πυρά αστυνομικών Facebook Twitter
0

Η επικεφαλής της αστυνομίας της Μινεάπολις Τζανέ Χάρτο υπέβαλε την παραίτησή της, κατ' απαίτηση της δημάρχου της πόλης η οποία υποστηρίζει ότι η τοπική κοινότητα δεν την εμπιστεύεται πλέον μετά τη δολοφονία μιας άοπλης Αυστραλής από αστυνομικούς.


Ο θάνατος της Τζαστίν Ντέιμοντ, 40 ετών, η οποία δέχτηκε μια σφαίρα στην κοιλιακή χώρα μέσα από το ανοιχτό παράθυρο ενός περιπολικού, συγκλόνισε την οικογένειά της, αλλά και την κυβέρνηση της Αυστραλίας. Ο Αυστραλός πρωθυπουργός μάλιστα χαρακτήρισε "εξοργιστικό" και "ανεξήγητο" το γεγονός.

Η δήμαρχος Μπέτσι Χότζις σε γραπτή ανακοίνωσή της ανέφερε ότι η Χάρτο συμφώνησε την Παρασκευή να παραιτηθεί. "Έχασα την εμπιστοσύνη μου στην ικανότητα της Αρχηγού να μας καθοδηγεί και, από τις πολλές συζητήσεις που είχα με ανθρώπους σε όλη την πόλη, ιδίως αυτήν την εβδομάδα, είναι σαφές ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη και των κατοίκων της Μινεάπολις επίσης", τόνισε στην ανακοίνωσή της.


Μια συνέντευξη Τύπου στην οποία η Χότζις θα εξηγούσε την αλλαγή στην ηγεσία της αστυνομίας διακόπηκε από μια ομάδα διαδηλωτών που ζητούσαν την παραίτηση και της δημάρχου, όπως δείχνει ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube. "Δεν σε θέλουμε για δήμαρχο πια" ακούγεται να φωνάζει ένας άνδρας ενώ η Χότζις σκύβει το κεφάλι και προσπαθεί να συνεχίσει την ομιλία της αλλά η φωνή της δεν ακούγεται. "Η ηγεσία σου ήταν αναποτελεσματική. Αρκετά μας τρομοκράτησε η αστυνομία σου", συνεχίζει ο άνδρας αυτός.


Η Ντέιμοντ, η οποία είχε εγκατασταθεί στη Μινεάπολις με τον αρραβωνιαστικό της, κάλεσε η ίδια την αστυνομία για να καταγγείλει έναν πιθανό βιασμό στη γειτονιά της, γύρω στα μεσάνυχτα του περασμένου Σαββάτου. Πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς, τον Μοχάμεντ Νουρ και τον Μάθιου Χάριτι, που έφτασαν στο σημείο ενώ πλησίαζε στο περιπολικό τους.


Ο Χάριτι φέρεται να είπε στους ανακριτές ότι τη στιγμή που η Ντέιμοντ πλησίαζε το περιπολικό ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος που τον αιφνιδίασε και τότε ο Νουρ, ο οποίος καθόταν στη θέση του συνοδηγού, πυροβόλησε μέσα από το ανοιχτό παράθυρο και σκότωσε τη γυναίκα.


Η αστυνομία ανέφερε την Παρασκευή ότι πήρε κατάθεση από ένα πρόσωπο που έκανε ποδήλατο στην περιοχή και είδε τους αστυνομικούς να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στην 40χρονη γυναίκα.


Τα καθήκοντα της Χάρτο θα αναλάβει ο μέχρι σήμερα υπαρχηγός της, Μεντάρια Αραντόντο.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Διεθνή / Απετράπη τρομοκρατική ενέργεια στο Μάντσεστερ: Υποστηρικτές του ISIS σχεδίαζαν επίθεση κατά εβραϊκών στόχων

Εάν το σχέδιο στο Μάντσεστερ είχε υλοποιηθεί, θα μπορούσε να εξελιχθεί στη «φονικότερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου» σύμφωνα με τις αρχές
THE LIFO TEAM
Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη για την ανοικοδόμηση της Γάζας

Διεθνή / Οι ΗΠΑ σκέφτονται να πραγματοποιήσουν διάσκεψη με θέμα την ανοικοδόμηση της Γάζας

Η διάσκεψη θα αποτελούσε μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να συνεχίσει να προχωρά το ειρηνευτικό σχέδιο 20 σημείων του Τραμπ, το οποίο παρουσιάστηκε κατά την υπογραφή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός
THE LIFO TEAM
Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν σε ιδιωτικό τζετ μαζί με μια 20χρονη, σύμφωνα με νέα αρχεία

Διεθνή / Ο Τραμπ πέταξε με τον Έπσταϊν και μια 20χρονη σε ιδιωτικό τζετ, σύμφωνα με νέα αρχεία

Μεταξύ των αρχείων περιλαμβάνεται και μια επιστολή που φαίνεται να έχει σταλεί από τον Έπσταϊν προς τον Λάρι Νάσαρ, τον γιατρό της εθνικής ομάδας ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ, ο οποίος έχει καταδικαστεί για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων νεαρών αθλητριών
THE LIFO TEAM