Β. Κορέα: Δημόσιες εκτελέσεις για παραδειγματισμό ακόμη και σε προαύλια σχολείων

Β. Κορέα: Δημόσιες εκτελέσεις για παραδειγματισμό ακόμη και σε προαύλια σχολείων Facebook Twitter
0

Η Βόρεια Κορέα πραγματοποιεί δημόσιες εκτελέσεις στις όχθες ενός ποταμών, σε προαύλια σχολείων, αλλά και σε τοπικές αγορές με κατηγορίες όπως η κλοπή χαλκού από βιομηχανικές εγκαταστάσεις, η διάδοση ειδήσεων στη Νότια Κορέα, αλλά και η πορνεία, σύμφωνα με αναφορά που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.


Την αναφορά εξέδωσε μη κυβερνητικός οργανισμός με έδρα την Σεούλ, ενώ αυτή τονίζει ότι οι αποφάσεις για τις εκτελέσεις συχνά ενισχύονται από πληροφορίες για παράνομη συμπεριφορά της οικογένειας του καταδικασμένου σε εκτέλεση ή από μία κυβερνητική εκστρατεία για την αποτροπή συγκεκριμένων συμπεριφορών.


Η μη κυβερνητική ομάδα (the Transitional Justice Working Group -TJWG) γνωστοποίησε ότι η αναφορά της στηρίζεται σε συνεντεύξεις 375 Βορειοκορεατών που αυτομόλησαν στη Νότια Κορέα, κατά την τελευταία διετία.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM
«Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Διεθνή / «Η Ευρώπη οδεύει προς πολιτισμική εξαφάνιση»: Το νέο δόγμα Τραμπ για την ήπειρο 

Το κείμενο διατυπώνει ευθεία πολιτική στήριξη σε ακροδεξιά κόμματα της Ευρώπης, υποστηρίζοντας ότι ορισμένες χώρες «κινδυνεύουν να γίνουν κατά πλειονότητα μη ευρωπαϊκές»
LIFO NEWSROOM