Ισχυρός σεισμός 7,8 Ρίχτερ στην Αλάσκα

Ισχυρός σεισμός 7,8 Ρίχτερ στην Αλάσκα Facebook Twitter
0

Η ένταση ενός ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε στον βόρειο Ειρηνικό Ωκεανό, μεταξύ των δυτικών ορίων των Αλεούτιων Νήσων της Αλάσκας και τη χερσόνησο Καμτσάτκα της Ρωσίας, αναθεωρήθηκε στους 7,8 βαθμούς, είπε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) σήμερα.

 

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 2:34 π.μ. σήμερα (ώρα Ελλάδας) περίπου 200 χλμ από την πόλη Νικόλσκογιε στη Νήσο Μπέρινγκ, δυτικά της χερσονήσου. Το επίκεντρο ήταν δυτικά της Άτου, της δυτικότερης και μεγαλύτερης νήσου στις Αλεούτιες Νήσους.

 


 

Λόγω του χαμηλού βάθους (10 χλμ κάτω από τον βυθό της θάλασσας), ο σεισμός θα μπορούσε να είχε μεγαλύτερες επιπτώσεις, αλλά το επίκεντρό του ήταν αρκετά μακριά από την ηπειρωτική χώρα.

 

Το Αμερικανικό Κέντρο Προειδοποίησης Τσουνάμι του Ειρηνικού προειδοποίησε ότι υπάρχουν πιθανότητες να σχηματιστούν κύματα τσουνάμι στις παράκτιες περιοχές εντός 300 χλμ από το επίκεντρο του σεισμού.

 

Μετά τον κύριο σεισμό ακολούθησαν μετασεισμικές δονήσεις, μερικές από αυτές ισχύος 5 βαθμών.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Υόρκη Μαμντάνι Αστόρια

Διεθνή / Αφήνει την Αστόρια και μετακομίζει στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία ο Μαμντάνι

Ο Μαμντάνι ανέφερε ότι θα του λείψει η καθημερινότητα στην Αστόρια, σημειώνοντας ωστόσο πως «ακόμη και όταν δεν θα ζω πλέον εκεί, η Αστόρια θα συνεχίσει να ζει μέσα μου και στο έργο μου»
LIFO NEWSROOM