Εκτός από το μίσος της εκδίκησης υπάρχει ένας ακόμη λόγος που οι στρατιώτες πετούν από κτίρια τους τζιχαντιστές

Εκτός από το μίσος της εκδίκησης υπάρχει ένας ακόμη λόγος που οι στρατιώτες πετούν από κτίρια τους τζιχαντιστές Facebook Twitter
Αιχμάλωτος τζιχαντιστής που συνελήφθη κατά την απελευθέρωση περιοχής την Μοσούλη
0

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας σκοτώνουν τους κρατούμενους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επειδή πιστεύουν ότι αν αποσταλούν σε στρατόπεδα φυλάκισης, θα δωροδοκήσουν τις αρχές στη Βαγδάτη για να τους απελευθερώσουν. «Γι 'αυτό οι Ιρακινοί στρατιώτες προτιμούν να τους πυροβολούν ή να τους πετάνε από ψηλά κτίρια», λέει μια πηγή από το Ιράκ όπως μεταδίδει ο Independent.

Ένας πρώην ανώτερος ιρακινός αξιωματούχος δήλωσε ότι θα μπορούσε να ονομάσει το ακριβές ποσό που θα χρειαζόταν για ένα μέλος της ISIS ώστε να αγοράσει χαρτιά που θα του επέτρεπαν να κυκλοφορεί ελεύθερα γύρω από το Ιράκ.

Η πεποίθηση των ιρακινών στρατιωτών και των στρατιωτών ότι οι αρχές της κυβέρνησής τους είναι πάρα πολύ διεφθαρμένες για να κρατήσουν αιχμάλωτους τους τζιχαντιστές είναι ο λόγος που προχωρούν σε εκτελέσεις. Η εκδίκηση και το μίσος που προκάλεσαν οι φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους είναι κίνητρα για εξωδικαστικές δολοφονίες από ομάδες θανάτου, αλλά υπάρχει επιπλέον δυσπιστία στο ιρακινό δικαστικό σύστημα, το οποίο είναι δυσλειτουργικό.

Η παράνοια στο τέλος ενός πολύ βίαιου πολέμου εξηγεί εν μέρει γιατί πολλοί Ιρακινοί είναι πεπεισμένοι ότι τα επικίνδυνα μέλη του ISIS μπορούν με δωροδοκία να βρουν τον δρόμο τους προς την ελευθερία. Δεκάδες αναφορές σε social media από τη Βαγδάτη ισχυρίζονται ότι μαχητές που σκότωσαν πολλούς πολίτες απελευθερώθηκαν με αντάλλαγμα χρήματα.

Οι φόβοι μπορεί να είναι υπερβολικοί, αλλά δεν είναι χωρίς ουσία. Το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να υπέστη μεγάλες απώλειες στην Μοσούλη, αλλά μπορεί ακόμα να λειτουργήσει με μικρούς πυρήνες.  Οι κάτοικοι γειτονιάς στην Μοσούλη ισχυρίζονται επίσης πως έχουν δει πρώην μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης που είχαν συλληφθεί, να κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους.

Στα social media κυκλοφορούν αρκετά βίντεο που δείχνουν στρατιώτες να σκοτώνουν τζιχναστιστές πετώντας τους από κτίρια, μια βάρβαρη πρακτική που είχαν ακολουθήσει και οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους για εκτελέσεις ομοφυλοφίλων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η ICE σχεδιάζει άμεσες απελάσεις μεταναστών σε τρίτες χώρες χωρίς εγγυήσεις ασφαλείας

Η νέα πολιτική των ΗΠΑ επιτρέπει την απέλαση μεταναστών σε τρίτες χώρες με μόλις 6 ώρες ειδοποίηση και χωρίς εγγυήσεις κατά των βασανιστηρίων. Τι προβλέπει το υπόμνημα της ICE
LIFO NEWSROOM
Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο σφίγγει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Διεθνή / Φαιντανύλη και Κίνα: Το Πεκίνο αυξάνει τα μέτρα – Αντιδρά στους δασμούς Τραμπ

Η Κίνα επεκτείνει τον έλεγχο σε προδρόμους της φαιντανύλης και δηλώνει ανοιχτή σε συνεργασία με τις ΗΠΑ, παρά την ένταση που προκαλούν οι νέοι δασμοί του Τραμπ για τα οπιοειδή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Πλήρης εξουσιοδότηση» στους πράκτορες της ICE να αντιδρούν σε επιθέσεις

Ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε απόλυτη εξουσιοδότηση στις ομοσπονδιακές αρχές μετανάστευσης να προστατεύουν τον εαυτό τους μετά από συγκρούσεις με διαδηλωτές σε εφόδους στην Καλιφόρνια. Συλλήψεις, τραυματισμοί και οργισμένες αντιδράσεις πολιτικών
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Διεθνή / Ισπανία: «Κόκκινος συναγερμός» στην Καταλονία λόγω ισχυρών βροχών - Σταμάτησαν τα τρένα

Η μετεωρολογική υπηρεσία Aemet προειδοποιεί ότι σε περιοχές γύρω από τη Βαρκελώνη και την Ταραγόνα είναι πιθανό να πέσουν έως και 90 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις μία ώρα
LIFO NEWSROOM