Εκτός από το μίσος της εκδίκησης υπάρχει ένας ακόμη λόγος που οι στρατιώτες πετούν από κτίρια τους τζιχαντιστές

Εκτός από το μίσος της εκδίκησης υπάρχει ένας ακόμη λόγος που οι στρατιώτες πετούν από κτίρια τους τζιχαντιστές Facebook Twitter
Αιχμάλωτος τζιχαντιστής που συνελήφθη κατά την απελευθέρωση περιοχής την Μοσούλη
0

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας σκοτώνουν τους κρατούμενους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επειδή πιστεύουν ότι αν αποσταλούν σε στρατόπεδα φυλάκισης, θα δωροδοκήσουν τις αρχές στη Βαγδάτη για να τους απελευθερώσουν. «Γι 'αυτό οι Ιρακινοί στρατιώτες προτιμούν να τους πυροβολούν ή να τους πετάνε από ψηλά κτίρια», λέει μια πηγή από το Ιράκ όπως μεταδίδει ο Independent.

Ένας πρώην ανώτερος ιρακινός αξιωματούχος δήλωσε ότι θα μπορούσε να ονομάσει το ακριβές ποσό που θα χρειαζόταν για ένα μέλος της ISIS ώστε να αγοράσει χαρτιά που θα του επέτρεπαν να κυκλοφορεί ελεύθερα γύρω από το Ιράκ.

Η πεποίθηση των ιρακινών στρατιωτών και των στρατιωτών ότι οι αρχές της κυβέρνησής τους είναι πάρα πολύ διεφθαρμένες για να κρατήσουν αιχμάλωτους τους τζιχαντιστές είναι ο λόγος που προχωρούν σε εκτελέσεις. Η εκδίκηση και το μίσος που προκάλεσαν οι φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους είναι κίνητρα για εξωδικαστικές δολοφονίες από ομάδες θανάτου, αλλά υπάρχει επιπλέον δυσπιστία στο ιρακινό δικαστικό σύστημα, το οποίο είναι δυσλειτουργικό.

Η παράνοια στο τέλος ενός πολύ βίαιου πολέμου εξηγεί εν μέρει γιατί πολλοί Ιρακινοί είναι πεπεισμένοι ότι τα επικίνδυνα μέλη του ISIS μπορούν με δωροδοκία να βρουν τον δρόμο τους προς την ελευθερία. Δεκάδες αναφορές σε social media από τη Βαγδάτη ισχυρίζονται ότι μαχητές που σκότωσαν πολλούς πολίτες απελευθερώθηκαν με αντάλλαγμα χρήματα.

Οι φόβοι μπορεί να είναι υπερβολικοί, αλλά δεν είναι χωρίς ουσία. Το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να υπέστη μεγάλες απώλειες στην Μοσούλη, αλλά μπορεί ακόμα να λειτουργήσει με μικρούς πυρήνες.  Οι κάτοικοι γειτονιάς στην Μοσούλη ισχυρίζονται επίσης πως έχουν δει πρώην μέλη της εξτρεμιστικής οργάνωσης που είχαν συλληφθεί, να κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους.

Στα social media κυκλοφορούν αρκετά βίντεο που δείχνουν στρατιώτες να σκοτώνουν τζιχναστιστές πετώντας τους από κτίρια, μια βάρβαρη πρακτική που είχαν ακολουθήσει και οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους για εκτελέσεις ομοφυλοφίλων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ