Τα Εμιράτα διαψεύδουν ότι παραβίασαν ιστοσελίδες του Κατάρ ενώ συνεχίζεται η κρίση στον Κόλπο

Τα Εμιράτα διαψεύδουν ότι παραβίασαν ιστοσελίδες του Κατάρ ενώ συνεχίζεται η κρίση στον Κόλπο Facebook Twitter
0

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) δεν ήταν υπεύθυνα για την πειρατεία που φέρεται να πραγματοποιήθηκε σε ιστοσελίδες του Κατάρ και η οποία συνέβαλε στο να προκληθεί διπλωματική διένεξη με την Ντόχα, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ.


Ο Ανουάρ Γκαργκάς είπε πως δεν είναι αλήθεια η ιστορία που δημοσιεύεται στην Washington Post, η οποία επικαλέστηκε αξιωματούχους των ΗΠΑ που είπαν πως τα ΗΑΕ ενορχήστρωσαν την πειρατεία στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ.

Υπενθυμίζεται η εφημερίδα Washington Post έγραψε ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) κανόνισαν την παραβίαση δεδομένων των κοινωνικών και ειδησεογραφικών ιστότοπων του Κατάρ αργά τον Μάιο ώστε να αναρτήσουν ψεύτικα και φλογερά μηνύματα που συνέδεσαν με τον εμίρη του Κατάρ, δημιουργώντας μια διπλωματική κρίση.

Η εφημερίδα ανέφερε στο άρθρο της ότι οι αμερικανοί αξιωματούχοι πληροφοριών ενημερώθηκαν την περασμένη εβδομάδα για μια ανάλυση νέων πληροφοριών που έδειξε ότι ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΑΕ συζήτησαν για τις σχεδιασμένες παραβιάσεις λογαριασμών στις 23 Μαΐου, την παραμονή της ανάρτησης των υποτιθέμενων δηλώσεων του εμίρη.


Το FBI συνεργάστηκε με το Κατάρ, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, για να διερευνηθεί η παραβίαση των λογαριασμών.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ/ Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM