Mέρκελ: Θα εξαντλήσω την τετραετία εάν επανεκλεγώ

Mέρκελ: Θα εξαντλήσω την τετραετία εάν επανεκλεγώ Facebook Twitter
0

«Σε περίπτωση που επανεκλεγώ έχω την πρόθεση θα εξαντλήσω την τετραετία όπως το υποσχέθηκα», είπε η καγκελάριος Μέρκελ στην καθιερωμένη συνέντευξή της πριν από τις διακοπές στο πρώτο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.

 

Η συνέντευξη περιστράφηκε όχι μόνο γύρω από θέματα εσωτερικής πολιτικής αλλά και από ευρωπαϊκά, όπως είναι το θέμα των επενδύσεων. Ο αντίπαλός της πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς λίγες ώρες νωρίτερα είχε δηλώσει πως η χώρα χρειάζεται περισσότερες επενδύσεις, οι οποίες θα την καταστήσουν δυνατή για το μέλλον. Η καγκελάριος Μέρκελ απέφυγε να μιλήσει για συγκεκριμένους αριθμούς και δήλωσε: «Για μένα το κύριο θέμα δεν βρίσκεται στην ερώτηση αν θα πρέπει να δοθούν περισσότερα χρήματα. Αυτό μπορούμε και πρέπει να το κάνουμε αλλά θα πρέπει πρώτα να επισπεύσουμε το σχεδιασμό», είπε. Δήλωσε μάλιστα πως «στο κόμμα της σκέπτονται ότι το ένα τρίτο του πλεονάσματος των δημοσίων εσόδων θα πρέπει να κατευθυνθεί προς τις επενδύσεις».

 

Η κ. Μέρκελ υπερασπίστηκε επίσης το δικαίωμα των Γερμανών βουλευτών να επισκεφθούν τους Γερμανούς στρατιώτες στη νατοϊκή βάση του Ικονίου και δήλωσε ότι δεν πρόκειται να δεχθεί εκβιασμούς από την Τουρκία.

 

Για τα επεισόδια και τους βανδαλισμούς κατά τη διάρκεια της συνόδου του G20 στο Αμβούργο δήλωσε: «Φέρω την ίδια ευθύνη όπως ο (σοσιαλδημοκράτης) δήμαρχος Όλαφ Σολτς και δεν την αποποιούμαι».

 

Τέλος, όσον αφορά τις διαφωνίες με το αδελφό Χριστιανοκοινωνικό Κόμμα της Βαυαρίας (CSU), το οποίο τάσσεται υπέρ ενός ανώτατου ορίου προσφύγων που θα γίνονται δεκτοί στη χώρα η κ. Μέρκελ τόνισε : «Δεν πρόκειται να το δεχτώ. Θα πρέπει να καταπολεμήσουμε τις αιτίες που αναγκάζουν τους ανθρώπους να γίνουν πρόσφυγες», τόνισε.

 

Πηγή: DW, dpa, ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Η γερμανίδα καγκελάριος, κλείνει σήμερα τα 63 της χρόνια, αφού είναι γεννημένη στις 17 Ιουλίου του 1954. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM