Bloomberg: Η Βρετανία παραδέχεται για πρώτη φορά ότι πρέπει να καταβάλει χρήματα για το Brexit

Bloomberg: Η Βρετανία παραδέχεται για πρώτη φορά ότι πρέπει να καταβάλει χρήματα για το Brexit Facebook Twitter
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.
0

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναγνώρισε για πρώτη φορά εγγράφως ότι θα πρέπει να καταβάλει χρήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς αποχωρεί από την ΕΕ, επιδιώκοντας να υποβαθμίσει μια διαμάχη για τον λεγόμενο λογαριασμό Brexit της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.


«Η κυβέρνηση υπήρξε σαφής ότι θα εργαστούμε με την ΕΕ για να καθοριστεί μια δίκαιη διευθέτηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεων του Ηνωμένου Βασιλείου ως κράτους-μέλους που αποχωρεί», δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός για το Brexit, Τζόις Ανιλέι, χθες σε γραπτή δήλωσή της προς το Κοινοβούλιο, όπου αναφέρεται ξεκάθαρα στην «οικονομική διευθέτηση» με την ΕΕ.

«Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει υποχρεώσεις προς την ΕΕ, και η ΕΕ υποχρεώσεις προς το Ηνωμένο Βασίλειο, που θα επιβιώσουν της αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου – και αυτά χρειάζεται να επιλυθούν», σημειώνει.

Ενώ η γλώσσα της δήλωσης είναι λιτή, είναι η πρώτη φορά που η Βρετανία αναγνωρίζει γραπτώς την ανάγκη να υπάρξει μια οικονομική διευθέτηση, επισημαίνει το Bloomberg.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Bloomberg

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

National Geographic: «Οι προορισμοί που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

Διεθνή / National Geographic: «Τα μέρη που αγαπήσατε περισσότερο το 2025» - Το ελληνικό αξιοθέατο στη λίστα των «8»

«Από τα εθνικά πάρκα έως τα αρχιτεκτονικά θαύματα, το 2025 μας χάρισε αμέτρητα μέρη για να ερωτευτούμε με την πρώτη ματιά. Ας ρίξουμε μια ματιά στους προορισμούς που κατέκτησαν την κορυφή της ταξιδιωτικής σας λίστας»
THE LIFO TEAM
NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

Διεθνή / NBC News: Ο Νετανιάχου σκοπεύει να ενημερώσει τον Τραμπ για πιθανές νέες επιθέσεις κατά του Ιράν

«Ισραηλινοί αξιωματούχοι ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την επέκταση της παραγωγής του ιρανικού προγράμματος βαλλιστικών πυραύλων» μεταδίδει το δίκτυο
THE LIFO TEAM