Μεγάλο πρόστιμο σε ρατσίστρια οικοδέσποινα της AirBnB

Μεγάλο πρόστιμο σε ρατσίστρια οικοδέσποινα της AirBnB Facebook Twitter
0


Μια οικοδέσποινα της AirBnB που έκανε ρατσιστικό σχόλιο σε μια επισκέπτη, υποχρεώθηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 5.000 δολαρίων και να παρακολουθήσει μάθημα για ασιατικές-αμερικανικές σπουδές.


Η Tami Barker ακύρωσε την κράτηση της Dyne Suh, λέγοντάς της σε ένα μήνυμα: «Μία λέξη το λέει όλα. Ασιάτισσα».


Το πρόστιμο επιβλήθηκε λόγω μιας νέας συμφωνίας μεταξύ της AirBnB και του αρμόδιου για την στέγαση τμήματος της Καλιφόρνια (DFEH) το οποίο επιτρέπεται να εξετάζει τα παράπονα που κάνουν χρήστες της AirBnB για τις διακρίσεις και τα ρατσιστικά σχόλια.


Τα μέτρα πάρθηκαν όταν άρχισαν να πληθαίνουν οι καταγγελίες ανθρώπων πως δυσκολεύονται να βρουν καταλύματα υποδεικνύοντας φυλετικό κίνητρο.

Η AirBnB έχει αναγνωρίσει ότι αντιμετωπίζει την πρόκληση για την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων στην υπηρεσία της.

 
Το πρόστιμο σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο κανόνας ορόσημο έχει χρησιμοποιηθεί για την τιμωρία ενός οικοδεσπότη AirBnB.


Η Barker ακύρωσε την κράτηση της Suh λίγο πριν από την άφιξη στην Καλιφόρνιας.


Στα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω της εφαρμογής AirBnB, η Barker έγραφε πως δε θα της το έδινε ακόμη και αν ήταν ο τελευταίος άνθρωπος στη γη.

«Δεν θα επιτρέψω σε αλλοδαπούς να πουν σε αυτή τη χώρα τι να κάνει. Για αυτό έχουμε τον Τραμπ» έγραψε σε άλλο μήνυμα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΩΣΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ DRONE

Διεθνή / Γερμανία: Ταυτοποιήθηκαν δύο ύποπτοι για την επίθεση με drone στη Λειψία

Τα πράγματα άρχισαν να ξεκαθαρίζουν από την Τρίτη, όταν ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Αλεξάντερ Ντόμπριντ, απέδωσε στη Ρωσία την ευθύνη για την απόπειρα επίθεσης στο αεροδρόμιο της Λειψίας
THE LIFO TEAM
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Διεθνή / Ο Μαμντάνι απαγορεύει τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης για τους μικρότερους μαθητές της Νέας Υόρκης

«Θέλουν να μας πείσουν ότι η προσχολική εκπαίδευση με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης είναι απαραίτητη. Εμείς δεν το βλέπουμε έτσι», δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοχράν Μαμντάνι
THE LIFO TEAM