LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Μεγάλο πρόστιμο σε ρατσίστρια οικοδέσποινα της AirBnB

Μεγάλο πρόστιμο σε ρατσίστρια οικοδέσποινα της AirBnB Facebook Twitter
0


Μια οικοδέσποινα της AirBnB που έκανε ρατσιστικό σχόλιο σε μια επισκέπτη, υποχρεώθηκε να πληρώσει πρόστιμο ύψους 5.000 δολαρίων και να παρακολουθήσει μάθημα για ασιατικές-αμερικανικές σπουδές.


Η Tami Barker ακύρωσε την κράτηση της Dyne Suh, λέγοντάς της σε ένα μήνυμα: «Μία λέξη το λέει όλα. Ασιάτισσα».


Το πρόστιμο επιβλήθηκε λόγω μιας νέας συμφωνίας μεταξύ της AirBnB και του αρμόδιου για την στέγαση τμήματος της Καλιφόρνια (DFEH) το οποίο επιτρέπεται να εξετάζει τα παράπονα που κάνουν χρήστες της AirBnB για τις διακρίσεις και τα ρατσιστικά σχόλια.


Τα μέτρα πάρθηκαν όταν άρχισαν να πληθαίνουν οι καταγγελίες ανθρώπων πως δυσκολεύονται να βρουν καταλύματα υποδεικνύοντας φυλετικό κίνητρο.

Η AirBnB έχει αναγνωρίσει ότι αντιμετωπίζει την πρόκληση για την καταπολέμηση των φυλετικών διακρίσεων στην υπηρεσία της.

 
Το πρόστιμο σηματοδοτεί την πρώτη φορά που ο κανόνας ορόσημο έχει χρησιμοποιηθεί για την τιμωρία ενός οικοδεσπότη AirBnB.


Η Barker ακύρωσε την κράτηση της Suh λίγο πριν από την άφιξη στην Καλιφόρνιας.


Στα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω της εφαρμογής AirBnB, η Barker έγραφε πως δε θα της το έδινε ακόμη και αν ήταν ο τελευταίος άνθρωπος στη γη.

«Δεν θα επιτρέψω σε αλλοδαπούς να πουν σε αυτή τη χώρα τι να κάνει. Για αυτό έχουμε τον Τραμπ» έγραψε σε άλλο μήνυμα.

Διεθνή
0

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχεία Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα χαμένα έγγραφα του FBI που σχετίζονται με τις κατηγορίες εναντίον Τραμπ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα του FBI που συνδέουν τον Τραμπ με υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν σημειώματα από συνέντευξη γυναίκας, που ισχυρίζεται ότι είχε υποστεί κακοποίηση από τον τότε επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM
Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Διεθνή / Κιρ Στάρμερ: «Ο καλύτερος δρόμος για το Ιράν είναι να διαπραγματευτεί συμφωνία»

Ο Βρετανός πρωθυπουργός υπερασπίζεται την απόφαση να μην συμμετάσχει στις επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ισραήλ και δηλώνει ότι η χώρα κάνει «ό,τι μπορεί» για να αποκλιμακώσει την κατάσταση
THE LIFO TEAM