Ιταλία: Ο στρατός κινητοποιείται για τις φωτιές στον Βεζούβιο-499 οι εστίες

Ιταλία: Ο στρατός κινητοποιείται για τις φωτιές στον Βεζούβιο-499 οι εστίες Facebook Twitter
ANSA
1

Παράλληλα με τις δυνάμεις των περιφερειών και τους πυροσβέστες, τις ώρες αυτές αποφασίσθηκε και η ευρεία δραστηριοποίηση του στρατού για να αντιμετωπισθούν οι εκατοντάδες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει στον ιταλικό νότο.
Ανησυχία προκαλεί η πυρκαγιά σε περιοχή γύρω από το ηφαίστειο του Βεζούβιου, στην Νάπολη, όπως και εκείνη στα μικρά νησιά Τρέμιτι, από τα οποία αναχώρησαν εσπευσμένα πάνω από 700 τουρίστες. Μόνο στην Σικελία, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, οι πυροσβέστες κινητοποιούνται για την κατάσβεση 499 εστιών.


Τόσο στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης, όσο και στην πόλη Έννα της Σικελίας, η δικαιοσύνη ξεκίνησε έρευνα, διότι οι εισαγγελείς είναι πεπεισμένοι ότι οι πυρκαγιές προκλήθηκαν από εμπρηστές.


Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για πραγματική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία επιδεινώθηκε και λόγω της λειψυδρίας των περασμένων ημερών, αλλά σε μεγάλο βαθμό οφείλεται σε παράνομα συμφέροντα και σε εμπρησμούς. Κοντά στην πόλη Μεσσήνη της Σικελίας, 20 οικογένειες αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και 2 γυναίκες χρειάσθηκε να νοσηλευθούν λόγω εισπνοής καπνού.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΟΛΣΟΝΑΡΟΥ ΜΑΙΑΜΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Διεθνή / Βραζιλία: Ο Φλάβιο Μπολσονάρου αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος από το Μαϊάμι - «Δεν διέφυγα»

Ο Βραζιλιάνος γερουσιαστής βρίσκεται πλέον στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου κατέφυγε μαζί με την οικογένειά του, καταγγέλλοντας ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο για να του στερήσουν τη νίκη
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / WSJ: Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για πιθανές νέες σφοδρές επιθέσεις στο Ιράν μετά τις ενδιάμεσες εκλογές

Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αμερικανικές και ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις προετοιμάζονται για πιθανά πλήγματα με στόχο να αναγκάσουν την Τεχεράνη να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων
THE LIFO TEAM
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΡΑΗΛ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Εκλογές στο Ισραήλ: Τα τέσσερα σενάρια μέσω των οποίων θα μπορούσε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο

Σε πολιτικό αδιέξοδο οδηγούνται οι εκλογές στο Ισραήλ, καθώς ούτε ο Νετανιάχου ούτε ο βασικός αντίπαλός του, Άιζενκοτ, φαίνεται να εξασφαλίζουν την απαιτούμενη πλειοψηφία για τον σχηματισμό κυβέρνησης
THE LIFO TEAM