Νιγηρία: 19 νεκροί από τετραπλή βομβιστική επίθεση γυναικών - καμικάζι

Νιγηρία: 19 νεκροί από τετραπλή βομβιστική επίθεση γυναικών - καμικάζι Facebook Twitter
EPA (φωτογραφία αρχείου)
0

Δεκαεννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν από τετραπλή επίθεση αυτοκτονίας που εξαπέλυσαν γυναίκες-καμικάζι την Τρίτη το βράδυ στο Μαϊντουγκούρι, της βορειοανατολικής Νιγηρίας. 

Ο διοικητής της αστυνομίας της πολιτείας Μπόρνο, Ντέμιαν Τσουκούου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως τέσσερις γυναίκες καμικάζι πυροδότησαν τα εκρηκτικά που έφεραν στη διάρκεια μιας νεκρώσιμης τελετής στη συνοικία Μολάι Καλεμάρι. 

Τα περισσότερα θύματα ήταν μέλη πολιτοφυλακών αμάχων, οι οποίες διαχειρίζονται πολλά σημεία ελέγχου στο Μαϊντουγκούρι και συμμετέχουν σε κάποιες επιχειρήσεις του νιγηριανού στρατού εναντίον της Μπόκο Χαράμ.


«Συνολικά 12 μέλη των πολιτοφυλακών της κοινής δύναμης σκοτώθηκαν μαζί με επτά χωρικούς, όπως και οι τέσσερις γυναίκες καμικάζι, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 23», πρόσθεσε ο διοικητής. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ακόμη 23 άνθρωποι.


Οι επιθέσεις αυτοκτονίας έχουν γίνει η πιο κοινή μέθοδος που χρησιμοποιεί η Μπόκο Χαράμ έπειτα από οκτώ χρόνια αιματηρής εξέγερσης στη νοτιοανατολική Νιγηρία, από την οποία έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι και έχουν εκτοπιστεί περισσότεροι από 2,6 εκατομμύρια.


Νεαρές γυναίκες και κορίτσια χρησιμοποιούνται συχνά σαν ανθρώπινες βόμβες για να επιτεθούν εναντίον σημείων ελέγχου και στόχων όπως τεμένη, αγορές και στάσεις λεωφορείων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM