Απεργία την Πρωτομαγιά

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Παλαιστινίους σε προσφυγικό καταυλισμό στη Δυτική Όχθη

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν δύο Παλαιστινίους σε προσφυγικό καταυλισμό στη Δυτική Όχθη Facebook Twitter
0

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν την Τετάρτη δύο Παλαιστινίους σε επιδρομή που πραγματοποίησαν σε έναν καταυλισμό προσφύγων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη όπως δήλωσαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι του τομέα υγείας, ενώ ο στρατός υποστήριξε πως οι στρατιώτες άνοιξαν πυρ αφού δέχθηκαν επίθεση.

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από την αυγή στον καταυλισμό προσφύγων Τζενίν, ενώ δεν αναφέρθηκαν απώλειες από ισραηλινής πλευράς.

Οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποιούν συχνά έρευνες στη Δυτική Όχθη για τον εντοπισμό μαχητών και κτιρίων όπου κατασκευάζονται όπλα.

«Στη διάρκεια μιας επιχείρησης των IDF (Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας) στον καταυλισμό προσφύγων Τζενίν, ένοπλοι Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ εναντίον των δυνάμεων και επιτιθέμενοι εκτόξευσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς εναντίον των δυνάμεων», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός.

«Σε απάντηση στην άμεση απειλή, οι δυνάμεις πυροβόλησαν προς την κατεύθυνση των επιτιθέμενων».

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε πως οι δύο Παλαιστίνιοι που σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς στρατιώτες ήταν ηλικίας 21 και 16 ετών και πως ένα τρίτο πρόσωπο τραυματίστηκε στο πόδι από πυροβολισμούς.

Κάτοικοι του καταυλισμού δεν έκαναν καμία αναφορά σε πυροβολισμούς εκ μέρους των Παλαιστινίων στις περιγραφές που έδωσαν για την επιδρομή κατά την οποία, είπαν, εκτοξεύθηκαν πέτρες κατά των στρατιωτών.

Ο Μοχάμεντ Σάντι, που ζει στον καταυλισμό, είπε πως ήταν αυτόπτης μάρτυρας στον πυροβολισμό ενός από τους Παλαιστινίους.

«Τα στρατιωτικά τζιπ ήταν εν κινήσει και αυτός ο μάρτυρας ήταν πίσω τους με μοτοσικλέτα. Τον πυροβόλησαν και έπεσε στο έδαφος», είπε.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ