Λιβύη: Τουλάχιστον 19 πτώματα εντοπίστηκαν στην έρημο

Λιβύη: Τουλάχιστον 19 πτώματα εντοπίστηκαν στην έρημο Facebook Twitter
0

Τα πτώματα 19 αιγυπτίων μεταναστών ανακαλύφθηκαν σε κατάσταση αποσύνθεσης μέσα στην λιβυκή έρημο. Οι μετανάστες ήταν θύματα τροχαίου δυστυχήματος, ανακοίνωσε την Κυριακή η Ερυθρά Ημισέληνος της Λιβύης, διευκρινίζοντας ότι το φορτηγό που τους μετέφερε, αφού διέσχισε τα σύνορα, ανατράπηκε κοντά στην πόλη Τομπρούκ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.


Η Ερυθρά Ημισέληνος δεν διευκρινίζει την ημερομηνία του τροχαίου αλλά ανακοίνωσε ότι τα πτώματα βρέθηκαν την νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σε κατάσταση αποσύνθεσης. Η ταφή τους έγινε την Κυριακή σε κοιμητήριο στο Τομπρούκ.


Οι υπηρεσίες ασφαλείας και η Ερυθρά Ημισέληνος δήλωσαν ότι αναζητούν 29 ακόμη αιγύπτιους μετανάστες, η τύχη των οποίων αγνοείται.


Η Λιβύη είναι χώρα διαμετακόμισης και προορισμού για δεκάδες χιλιάδες Αιγύπτιους.


Εκατοντάδες αφρικανοί μετανάστες πεθαίνουν κάθε χρόνο μέσα στη λιβυκή έρημο, προσπαθώντας να φθάσουν στις λιβυκές ακτές από τα νότια σύνορα της χώρας, για να επιχειρήσουν τον επικίνδυνο διάπλου της Μεσογείου και να φθάσουν στην Ευρώπη.


Περισσότεροι από 100.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν φθάσει από τον Ιανουάριο στην Ευρώπη, από τους οποίους περισσότεροι από 85.000 αποβιβάστηκαν στην Ιταλία έχοντας διασχίσει τη Μεσόγειο από τις λιβυκές αρχές και 2.247 έχασαν τη ζωή τους ή φέρονται ως αγνοούμενοι, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM