Πυρά κατά της Ιβάνκα Τραμπ για τη συμμετοχή της πλάι στους παγκόσμιους ηγέτες στη σύνοδο των G20

Πυρά κατά της Ιβάνκα Τραμπ για τη συμμετοχή της πλάι στους παγκόσμιους ηγέτες στη σύνοδο των G20 Facebook Twitter
0

Παρά το γεγονός πως έχει επανειλημμένως δηλώσει σε συνεντεύξεις ότι προσπαθεί να απέχει από την πολιτική, η χθεσινή εμφάνιση της Ιβάνκα Τραμπ στο ίδιο τραπέζι με τους ηγέτες της Κίνας, της Ρωσίας, της Τουρκίας, της Γερμανίας και της Βρετανίας πυροδότησε συζητήσεις και προκάλεσε σαρκαστικά σχόλια περί των διπλωματικών της ικανοτήτων, ενώ, φυσικά, δεν έλειψαν οι κατηγορίες κατά της οικογένειας Τραμπ για νεποτισμό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η 35χρονη επιχειρηματίας και πρώην μοντέλο πήρε τη θέση του πατέρα της σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, χωρίς ωστόσο να συνομιλήσει με κάποιον εκ των Πούτιν, Ερντογάν, Μέρκελ ή Τερέζα Μέι.

Εκπρόσωπος της κόρης του Αμερικανού προέδρου είπε στο πρακτορείο ότι η Ιβάνκα πέρασε τη βραδιά στο πίσω μέρος της αίθουσας και πήρε τη θέση του πατέρα της μόνο όταν ο τελευταίος χρειάστηκε να βγει για λίγο έξω.

Η εν λόγω συνάντηση στην οποία προέδρευε ο επικεφαλής της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ αφορούσε ζητήματα όπως η μετανάστευση από την Αφρική και η Υγεία, θέματα που εντούτοις σχετίζονται με τη δημιουργία ενός ταμείου που ανακοίνωσαν η Παγκόσμια Τράπεζα και η κ. Τραμπ.

Πυρά κατά της Ιβάνκα Τραμπ για τη συμμετοχή της πλάι στους παγκόσμιους ηγέτες στη σύνοδο των G20 Facebook Twitter

Υπενθυμίζεται ότι η Ιβάνκα Τραμπ υπηρετεί αμισθί ως σύμβουλος του πατέρας της στο Λευκό Οίκο, αναφορικά με ζητήματα όπως πχ.χ. η ενίσχυση της θέσης της γυναίκας στον επιχειρηματικό κόσμο, ωστόσο, όπως διευκρινίζει ο Guardian, τα επικριτικά σχόλια για την παρουσία της στη διάσκεψη των G20 έκαναν αμέσως την εμφάνισή τους.

Η γερουσιαστής των Δημοκρατικών από την Καλιφόρνια, Maxine Waters δήλωσε στο MSNBC: «Δεν βγάζει νόημα. Έχεις τον πρόεδρο των ΗΠΑ να μας αντιπροσωπεύει στη σύνοδο των G20 ως ηγέτης του ελεύθερου κόσμου και αυτός δίνει την ευκαιρία στην κόρη του να έχει μία θέση στον ήλιο και να πάρει μέρος σε μία πολύ σημαντική συνάντηση για την οποία δεν γνωρίζει τίποτα» τόνισε και πρόσθεσε: «δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να συνομιλήσει με τα μέλη που αντιπροσωπεύουν αυτές τις χώρες. Δεν γνωρίζει τίποτα γι' αυτά τα θέματα».

Με τη σειρά της, η ιστορικός Anne Applebaum, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σχολίασε επικριτικά το γεγονός κάνοντας λόγο για ένα απροετοίμαστο και ανειδίκευτο μέλος της υψηλής κοινωνίας που εμφανίζεται ως το ιδανικό άτομο για να εκπροσωπήσει τα εθνικά συμφέροντα της Αμερικής.

Μολαταύτα, αξίζει να σημειωθεί ότι ηγέτες των κρατών της G20 έχουν δικαίωμα να φέρνουν μέσα σε ορισμένες συσκέψεις τα μέλη των επιτελείων τους, ενώ το Σάββατο η αλήθεια είναι πως όταν οι πρόεδροι ή οι πρωθυπουργοί αποφάσιζαν να βγουν για λίγο από την αίθουσα, τις θέσεις τους έπαιρναν ορισμένοι από τους συμβούλους τους. Όχι, όμως, μέλη της οικογένειάς τους.

Πυρά κατά της Ιβάνκα Τραμπ για τη συμμετοχή της πλάι στους παγκόσμιους ηγέτες στη σύνοδο των G20 Facebook Twitter

Αργότερα, η οικοδέσποινα της συνόδου των G20 και καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ επιχείρησε να υποβαθμίσει τη σημασία του περιστατικού. «Οι ηγέτες των χωρών αυτοπροσώπως αποφασίζουν για το ποιος θα πάρει τη θέση τους σε μία συνάντηση. Η Ιβάνκα Τραμπ ήταν καταχωρημένη στη λίστα της αμερικανικής αντιπροσωπείας. Είναι ευρέως γνωστό ότι (σ.σ. η Ιβάνκα) εργάζεται στον Λευκό Οίκο και συμμετέχει σε ορισμένες κυβερνητικές πρωτοβουλίες».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ