Αυτός ο Ισπανός βουλευτής δεν μπορεί να ζήσει με 5.100 Ευρώ το μήνα!

Αυτός ο Ισπανός βουλευτής δεν μπορεί να ζήσει με 5.100 Ευρώ το μήνα! Facebook Twitter
8

Στην Ισπανία την χώρα όπου οι άνεργοι ανήλθαν σε σχεδόν 5,7 εκατομμύρια στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 24,63% και ο βασικός μισθός είναι 641 ευρώ υπάρχει βουλευτής που με τις δηλώσεις του μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον αφελής. Ο λόγος για τον συντηρητικό Guillermo Collarte ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι του είναι αδύνατο να ζήσει με την βουλευτική αποζημίωση των 5.100 ευρώ.

 

Ο Βουλευτής  μίλησε για το βιοποριστικό του πρόβλημα σε  συνέντευξη που παραχώρησε  στην τοπική εφημερίδα της Γαλικίας La Voz de Galicia.

"Παίρνω 416 ευρώ ως δημοτικός σύμβουλος, 4.200 ευρώ ως βουλευτής και 290 ευρώ που κερδίζω ως υπάλληλος της Βουλής της Γαλικίας μας κάνουν 5.100 ευρώ. Δεν μπορώ να βγάλω το μήνα" δήλωσε με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός στα κοινωνικά δίκτυα.

 

Η είδηση σύμφωνα με το news247.gr ξεπέρασε την Ισπανία και σε λίγο χρονικό διάστημα έκανε το γύρω του κόσμου. Στο Twitter υπήρξαν πολλά μηνύματα κατά του βουλευτή. Μάλιστα κάποιοι έβριζαν ενώ οι πιο ψύχραιμοι έγραψαν "verguenza" δηλαδή "ντροπή". Όπως έγινε γνωστό μετά τη σκανδαλώδη δήλωσή του αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγνώμη σε τοπικό ραδιόφωνο. "Ζητώ συγνώμη σε όσους ένιωσαν προσβεβλημένοι, ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με 400 και 500 ευρώ" είπε.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν σπίτια και φορτηγά στη Δυτική Όχθη — Τέσσερις τραυματίες

Διεθνή / Ισραηλινοί έποικοι πυρπόλησαν σπίτια και φορτηγά στη Δυτική Όχθη — Τέσσερις τραυματίες

Οι IDF ανέφεραν πως στρατιώτες έσπευσαν σε δύο χωριά, όπου δεκάδες κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε Παλαιστινίους, τραυματίζοντας τέσσερις κατοίκους, ενώ έβαλαν φωτιά σε σπίτια και οχήματα
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Εμπόδιο στην επίτευξη εκεχειρίας οι μαχητές της Χαμάς που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα τούνελ της Ράφα

Διεθνή / Γάζα: Οι μαχητές της Χαμάς που είναι εγκλωβισμένοι στα τούνελ της Ράφα αποτελούν εμπόδιο στην πρόοδο της εκεχειρίας

Η Χαμάς έχει δηλώσει πως οι μαχητές της δεν πρόκειται να παραδοθούν και απαιτεί να τους επιτραπεί ασφαλής αποχώρηση, αίτημα που το Ισραήλ έχει απορρίψει
LIFO NEWSROOM
Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο Ισλαμαμπάντ – 12 νεκροί

Διεθνή / Οι Ταλιμπάν του Πακιστάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας στο Ισλαμαμπάντ – 12 νεκροί

Η οργάνωση Ταλιμπάν του Πακιστάν δήλωσε ότι στόχος ήταν «δικαστές και αξιωματούχοι των μη ισλαμικών νόμων» και απειλώντας με νέες επιθέσεις έως την επιβολή της σαρία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Τα πιθανά εμπόδια στη ψηφοφορία της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον τερματισμό του shutdown

Διεθνή / ΗΠΑ: Τα πιθανά εμπόδια στη ψηφοφορία της Βουλής των Αντιπροσώπων για τον τερματισμό του shutdown

Η μάχη για τον τερματισμό του shutdown στις ΗΠΑ μεταφέρεται στο Κάτω Σώμα του Κογκρέσου, όπου οι Ρεπουμπλικανοί επιχειρούν να περάσουν τον προϋπολογισμό με οριακή πλειοψηφία
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Τζορτζ: Η απρόσμενη βασιλική εμφάνιση που μαρτυρά πως ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του

Διεθνή / Πρίγκιπας Τζορτζ: Η απρόσμενη βασιλική εμφάνιση που μαρτυρά πως ακολουθεί τα βήματα του πατέρα του

Ο πρίγκιπας Τζορτζ έκανε μια απρόσμενη εμφάνιση στην ίδια ηλικία που ο πρίγκιπας και μελλοντικός βασιλιάς της Βρετανίας Ουίλιαμ, άρχισε να δίνει το παρών σε τέτοιες εκδηλώσεις
LIFO NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια
υπάρχουν κάποιες θέσεις που πληρώνονται πολλά για να τους αποτρέπουν απο το να κλέβουν περισσότερα. αν οι "δικοί μας" εκλεγμενοι για παράδειγμα αρκούνταν σε τέτοιους κ παρόμοιους μισθούς, θα ήμασταν τωρα...κατι σε Νορβηγία στο πιο θερμό.
δεν ξερω ...οι πολιτικοι φαινονται ολο και πιο ξεκομμενοι απο τους πολιτες , ειναι σαν να εχουν παρει την εξουσια αγκαζε και δεν δινουν δεκαρα για τους λογους που ειναι πολιτικοι και εχουν καρεκλες. Δηλαδη να λυνουν τα προβληματα των πολιτων τους. Θα τολμησω να πω...οτι οσο οι ''αγανακτησμενοι ''για αυτους δεν ειναι η εκλογικη πλειοψηφια και δεν εχουν οπλα ωστε να φοβουνται οτι θα διαταραχθει η ''ταξη'' για αυτους θα ειμαστε αποτυχημενοι φασαριοζοι.
Θα τον βοηθαγα η αληθεια ειναι, αλλα τα χρηματα μου πανε ηδη υπερ του Παγκαλου που δε μπορει να τα βγαλει περα με τα χαρατσια.Εκτος τοπου και χρονου ο τυπος.
εχουν και εκει κατι μπουμπουκια... στην ισπανια δεν ηταν η αλλη η βουλευτινα που ειπε "να πανε να γ**** οι ανεργοι"?μεχρι ενος σημειου μπορω να συγχωρησω τη διαφθορα σε εναν πολιτικο, και καταλαβαινω πως το να λεει πειστικα ψεματα ειναι μερος της δουλειας τουαλλα αυτο που δεν ανεχομαι σε καμια περιπτωση ειναι να μην τηρει το "πολιτικως ορθον" ... ειναι δειγμα ερασιτεχνισμου
βασικά συγγνώμη από τον εαυτό του ζήτησε γιατί είδε ότι δεν του βγήκε σε καλό και θα ευχόταν να μην το είχε πει. Το άτομο είναι προφανώς χοντρόπετσο, δεν τον νοιάζει για κανέναν.