Κοινή γραμμή Γαλλίας - Καναδά για το κλίμα και το εμπόριο απέναντι στις ΗΠΑ

Κοινή γραμμή Γαλλίας - Καναδά για το κλίμα και το εμπόριο απέναντι στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τρουντό, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο περιθώριο της συνόδου της G20 στο Αμβούργο, εξέφρασαν την βούλησή τους να υπερασπιστούν τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, αλλά και το ελεύθερο εμπόριο, απέναντι στην κυβέρνηση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.


Πριν από τη συνάντηση, ο Τρουντό υπενθύμισε, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ότι η χώρα του έχει δεσμευτεί «να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή». Από την πλευρά του, ο γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι είναι «κοινή» η δέσμευση στα ζητήματα που αφορούν το κλίμα «σε μια περίοδο που (η συμφωνία του Παρισιού) αμφισβητείται από κάποιους», κάνοντας έτσι μια έμμεση αναφορά στον Τραμπ και την απόφασή του να αποσύρει τις ΗΠΑ από αυτή τη συμφωνία.


Σχολιάζοντας την αμφιλεγόμενη Συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών ΕΕ-Καναδά (Ceta), ο Μακρόν υπενθύμισε ότι η κυβέρνησή του ανέθεσε την Πέμπτη σε μια επιτροπή να εξετάσει τις επιπτώσεις που θα έχει στο περιβάλλον και την υγεία, ώστε να δώσει μια απάντηση στους επικριτές της.


Οι δύο βενιαμίν της G20, ανερχόμενοι αστέρες της διεθνούς πολιτικής σκηνής, δεν δίστασαν να προβάλουν και πάλι την καλή σχέση που διατηρούν, όπως το είχαν κάνει πρόσφατα και στη σύνοδο της G7 στην Ταορμίνα. «Είναι πάντα πολύ ευχάριστο να συνομιλώ με τον Εμανουέλ, με τον οποίο έχουμε τόσες ομοιότητες και κοινά ενδιαφέροντα», σχολίασε ο Τρουντό. «Η χαρά είναι δική μου», απάντησε ο Μακρόν.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Διεθνή / Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ μέσα από την εμπειρία της εξαδέλφης του ίδιου του υπουργού - Η Τατιάνα Σλόσμπεργκ έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής
LIFO NEWSROOM
Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Διεθνή / Το κρυμμένο στολίδι της Ευρώπης: Αυτή είναι η πιο αυθεντική χριστουγεννιάτικη αγορά

Επτά χώρες, ένας νικητής. Μια οικογένεια που κουράστηκε από τις πολυσύχναστες χριστουγεννιάτικες αγορές της Ευρώπης είχε μία αναπάντεχη εμπειρία στο κρυμμένο «στολίδι» της ηπείρου.
LIFO NEWSROOM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM