Σικάγο: Πάνω από 100 άνθρωποι πυροβολήθηκαν μέσα στο τετραήμερο της 4ης Ιουλίου

Σικάγο: Πάνω από 100 άνθρωποι πυροβολήθηκαν μέσα στο τετραήμερο της 4ης Ιουλίου Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 101 άνθρωποι πυροβολήθηκαν στο Σικάγο μέσα στο τετραήμερο της 4ης Ιουλίου (σ.σ. από πρώτη έως τέσσερις Ιουλίου) όπως ισχυρίζεται τοπική εφημερίδα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την «Chicago Tribune», σχεδόν το 50% των πυροβολισμών έγινε μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 12 ωρών και συγκεκριμένα, από τις 15:30 της Τρίτης ως τις 3:30 το πρωί της Τετάρτης.

Το νεαρότερο από τα θύματα των επιθέσεων ήταν ένα 13χρονο αγόρι και το γηραιότερο ένας άνδρας 60 χρονών. Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο ήταν η νότια και η δυτική πλευρά του Σικάγο. 

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει πρόσφατα πως πρόκειται να στείλει ομοσπονδιακούς πράκτορες με σκοπό να βοηθήσουν την τοπική αστυνομία να περιορίσει τις μάχες μεταξύ των συμμοριών της πόλης του Ιλινόις.

Ούτε όμως οι παραπάνω από 1000 αστυνομικοί που ενίσχυσαν τα τοπικά αστυνομικά τμήματα κατάφεραν να δώσουν ένα τέλος στη βία που μαστίζει τις γειτονιές.

Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να είναι αισθητά υψηλότερος σε σύγκριση με το 2016, όταν το αντίστοιχο εορταστικό τριήμερο είχαν πυροβοληθεί 66 άνθρωποι.

 

Παρά τα προαναφερθέντα μέσα στο περασμένο σαββατοκύριακο η αστυνομία του Σικάγο ανακοίνωσε πως συγκρίνοντας τους φετινούς έως τώρα πυροβολισμούς σε σύγκριση με το αντίστοιχο 6μηνο του 2016, παρατηρεί μείωση στα ποσοστά κατά 14%.

 Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM