Όπως ανακοίνωσε ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, το Ιράν, σύμμαχος της κυβέρνησης του σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, θα κάνει μια πρόταση για τη ρύθμιση της αιματηρής σύγκρουσης στη Συρία κατά τη σύνοδο κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην Τεχεράνη.


Το Ιράν «έχει μία πρόταση που αφορά τη Συρία και θα την υποβάλει στη σύνοδο κορυφής των χωρών του Κινήματος των Αδεσμεύτων», στις 30 και 31 Αυγούστου, σημείωσε ο Σαλεχί, τις δηλώσεις του οποίου επικαλούνται σήμερα τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων Mehr και Fars.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με την πρόταση αυτή, αλλά σημείωσε ότι θα είναι «λογική και αποδεκτή» από όλες τις πλευρές, όπως και ότι θα είναι «πολύ δύσκολο να της εναντιωθεί κανείς».

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ο Σαλεχί πρόσθεσε ότι η Τεχεράνη προτίθεται να φιλοξενήσει συνομιλίες ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση της Συρίας «μετά τη σύνοδο κορυφής του Κινήματος των Αδεσμεύτων και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ» το Σεπτέμβριο.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «ένα σημαντικό μέρος της συριακής αντιπολίτευσης» προτίθεται να συμμετάσχει σε τέτοιες συνομιλίες, αλλά δεν διευκρίνισε ποια κινήματα συμφωνούν.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr