Ο νευροχειρούργος του Παιδικού Νοσοκομείου Monash της Μελβούρνης, Χρήστος Ξένος, κατάφερε να αφαιρέσει όγκο, μεγέθους όσο μια ποδοσφαιρική μπάλα από το κεφάλι του ενός παιδιού 14 μόλις μηνών.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο γιατρός προσέφερε όλες τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς.

 

Ο Ivan Joe ήταν μόλις τριών μηνών, όταν η μητέρα του, άρχισε να βλέπει ένα εξόγκωμα στο κεφάλι του, το οποίο μέσα σε έξι μήνες είχε φτάσει το μέγεθος μιας μπάλας του τένις.

 

Ο κ. Ξένος δήλωσε πως όταν τον είδε για πρώτη φορά «ο μικρός Ivan όντως φαινόταν να έχει δύο κεφάλια».

 

Η διάγνωση ήταν πως ο μικρός ανέπτυξε κρανιακή εγκεφαλοκήλη λόγω κατάγματος στο κρανίο του κατά τη διάρκεια του τοκετού.

 

Ο κ. Ξένος δήλωσε: «Προκειμένου να σωθεί το παιδί, που χειροτέρευε ώρα με την ώρα, έπρεπε, αρχικά, να αφαιρέσουμε το υγρό από τον όγκο». Έτσι άνοιξε το κρανίο του παιδιού και τοποθέτησε σωληνάκι με ειδική βαλβίδα στον εγκέφαλο, το οποίο κατέληγε στο στομάχι του παιδιού, προκειμένου το υγρό του όγκου να αποβληθεί από τον οργανισμό του μικρού.

 

Μετά από έξι εβδομάδες άρχισε η μερική ανάρρωσή του παιδιού. Ο όγκος εξαφανίστηκε και ο εγκέφαλος λειτουργεί πλέον κανονικά, ενώ ο μικρός άρχισε να μιλά για πρώτη φορά, να κουνά τα άκρα του και να ανταποκρίνεται στα ερεθίσματα.

 

Ο νευροχειρούργος στη συνέχεια σε συνεργασία με τον πλαστικό χειρούργο, Charles Baillieu, κατάφεραν να κλείσουν τον «ανοικτό» εγκέφαλο του και να χτίσουν πάλι τα οστά του κρανίου του με οστικά μοσχεύματα, από άλλα σημεία του κρανίου του παιδιού.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr