ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Ματέο Ρέντσι: Υπάρχουν κάποιες ήττες που μας πονάνε

Ματέο Ρέντσι: Υπάρχουν κάποιες ήττες που μας πονάνε Facebook Twitter
0

«Tα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών είναι ανομοιογενή, αλλά υπάρχουν κάποιες ήττες που μας πονάνε», γράφει ο Ματέο Ρέντσι σε σχόλιό του στο Facebook, μετά τις πρώτες προβολές του δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία, που δίνουν τη νίκη στην κεντροδεξιά συμμαχία.

 

O επικεφαλής της ιταλικής κεντροαριστεράς και πρώην πρωθυπουργός προσθέτει πως «συνολικά, το Δημοκρατικό Κόμμα εξέλεξε περισσότερους δημάρχους από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις», αλλά αναγνωρίζει ότι στις ευρύτερες περιοχές της Μπολόνια και της Γένοβας τα αποτελέσματα, για την κεντροαριστερά ήταν χειρότερα από τις παραδοσιακές επιδόσεις της. Παράλληλα, εκφράζει ικανοποίηση για τα αποτελέσματα των Δημοκρατικών στην Απουλία της Κάτω Ιταλίας και στην περιοχή του Βένετο.

 

Ο Ματέο Ρέντσι, πάντως, θεωρεί ότι «οι υποψήφιοι μετρούν περισσότερο από την ευρύτερη πολιτική αντιπαράθεση, στην επιλογή του δημάρχου» και επιμένει ότι «οι δημοτικές εκλογές είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό από τις βουλευτικές». Εκτιμά, πάντως, ότι μετά από λίγες ημέρες, «η όλη αυτή συζήτηση χωρίς βάθος, θα αλλάξει αντικείμενο».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΚΕΡΔΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΚΕΣ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ στο Ιράν: Σχεδόν τριπλάσια κέρδη για τις αμερικανικές πετρελαϊκές

Πάνω από 130 δισ. δολάρια κέρδισαν 51 μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου το εξάμηνο Απριλίου–Σεπτεμβρίου - Στα 150 δισ. δολάρια η πρόσθετη δαπάνη των Αμερικανών για καύσιμα από την έναρξη του πολέμου
THE LIFO TEAM
ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Διεθνή / Καπιτώλιο: Η ελληνική «σφραγίδα» στην έδρα του Κογκρέσου - Πώς συνδέεται με Ακρόπολη και Σούνιο

Το κτίριο που βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο των αμερικανικών εκλογών, δεν αποτελεί μόνο σύμβολο της νομοθετικής εξουσίας των ΗΠΑ αλλά και χαρακτηριστικό παράδειγμα της επιρροής που άσκησε η αρχαία ελληνική αρχιτεκτονική στη διαμόρφωση των δημόσιων κτιρίων της χώρας
THE LIFO TEAM