Το "απομονωμένο" Κατάρ συναντάται με τον διευθυντή της Exxon Mobil

Το "απομονωμένο" Κατάρ συναντάται με τον διευθυντή της Exxon Mobil Facebook Twitter
0

Ο Εμίρης του Κατάρ συναντήθηκε με τον πρόεδρο κι εκτελεστικό διευθυντή του ενεργειακού κολοσσού Exxon Mobil Corp, Ντάρεν Γουντς χθες στην Ντόχα για συνομιλίες με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του εμιράτου QNA.

 

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε ενώ έχουν επιδεινωθεί σοβαρά οι σχέσεις του Κατάρ με τις υπόλοιπες αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου (Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Αίγυπτο) προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με τις ενεργειακές εξαγωγές του εμιράτου.

 

Οι παραπάνω αραβικές χώρες κατηγορούν το Κατάρ ότι υποστηρίζει την εξτρεμιστική τρομοκρατία, ενώ το εμιράτο απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς.

 

Σύμφωνα με το QNA, ο Εμίρης, Σείχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί συναντήθηκε με τον Γουντς, αλλά και τον γενικό διευθυντή της ExxonMobil Qatar, Αλιστέιρ Ρούτλετζ στο παλάτι Αλ-Μπαχάρ.

 

“Στην διάρκεια της συνάντησης συζήτησαν τις σχέσεις διμερούς συνεργασίας, αλλά και τα μέσα που απαιτούνται για να την διευρύνουν, λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα,” ανέφερε χαρακτηριστικά το QNA.

 

Όταν οι χώρες του Κόλπου είχαν ανακοινώσει τα μέτρα κατά του Κατάρ για υποστήριξη της τρομοκρατίας, ο Τραμπ είχε γράψει στο Twitter: «Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού μου στη Μέση Ανατολή, δήλωσα ότι δεν μπορεί πλέον να υπάρχει χρηματοδότηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας. Οι ηγέτες μου έδειξαν προς την κατεύθυνση του Κατάρ - δείτε!».

 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολομβία: Κατέβασαν τη σημαία Pride από το Εθνικό Μουσείο – «Πολιτική κατήχηση», λέει η υπουργός

Διεθνή / Η σημαία Pride που κάποτε κρυβόταν στο Κογκρέσο αφαιρέθηκε από το Εθνικό Μουσείο της Κολομβίας

Μια ιστορική σημαία του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος βρίσκεται ανάμεσα στα δεκάδες εκθέματα που απομακρύνθηκαν από το Εθνικό Μουσείο της Κολομβίας, στην Μπογκοτά. Η υπουργός Πολιτισμού μιλά για «πολιτική κατήχηση», ενώ ο πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει το «wokism».
THE LIFO TEAM
ΜΑΣΚ ΤΡΑΜΠ STARLINK ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Έλον Μασκ: Πλησίασε τον Τραμπ για να επιβραδύνει τη βοήθεια του Starlink στην Ουκρανία

Ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της The Telegraph, είχε κατηγορήσει δημοσίως τον Αμερικανό πρόεδρο για το χάος γύρω από τους περιορισμούς, ωστόσο πηγές αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ήταν ο εμπνευστής τους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΛΧΑΝ ΟΜΑΡ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ

Διεθνή / WSJ: Ο Τραμπ θέλει να αφαιρέσει την υπηκοότητα της Ιλχάν Ομάρ και να την απελάσει

Ομοσπονδιακοί πράκτορες έκαναν έφοδο στο σπίτι της, κατάσχεσαν το διαβατήριό της και έχουν εκδώσει περισσότερες από δώδεκα κλητεύσεις, τρεις εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στην Ουκρανία, η οποία δεν θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η σχεδιαζόμενη ζώνη ασφαλείας θα εκτείνεται σε μήκος 660 χιλιομέτρων, εκ των οποίων το 70% βρίσκεται ήδη υπό ρωσικό έλεγχο. Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, πόσο βαθιά στο ουκρανικό έδαφος θα εκτείνεται η ζώνη.
THE LIFO TEAM
BREAKING BAD RJ MITTE AYTOKTONIA

Διεθνή / «Καμία μαμά δεν θα έπρεπε να βρίσκει έτσι το παιδί της»: Η μητέρα του RJ Mitte μιλά για τον θάνατό του

«Αν γνώριζα κάτι περισσότερο ή μπορούσα να είχα κάνει κάτι διαφορετικά, πραγματικά θα το είχα κάνει. Θα έδινα τη ζωή μου για τη δική του», δήλωσε η Dyna Mitte για τον γιο της
THE LIFO TEAM