Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων παιδιά και μέλη οικογενειών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, στη Μαγιαντίν, μια πόλη που ελέγχουν οι τζιχαντιστές κοντά στην Ντέιρ Έζορ στην ανατολική Συρία, σκοτώθηκαν από αεροπορικά πλήγματα την Πέμπτη και την Παρασκευή, σύμφωνα με μια κυβερνητική οργάνωση.

 

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία, ανέφερε πως οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν από αεροπλάνα του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού.

 

Εκπρόσωπος του συνασπισμού που μάχεται κατά του ΙΚ δήλωσε στο Reuters πως οι δυνάμεις του συνασπισμού πραγματοποίησαν πλήγματα κοντά στη Μαγιαντίν στις 25 και 26 Μαΐου και πως αναλύουν τα αποτελέσματα.

 

Το Παρατηρητήριο ανέφερε πως περισσότερα από 40 παιδιά περιλαμβάνονται στους νεκρούς από τα πλήγματα, που ισοπέδωσαν το κτίριο του δημαρχείου της πόλης.

 

Πολλές από τις οικογένειες είχαν φύγει από τη Ράκα, το προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, στο οποίο προωθούνται υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ, Κούρδοι της Συρίας και Άραβες μαχητές που έχουν εξαπολύσει επίθεση εναντίον των τζιχαντιστών, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

 

Οι κάτοικοι είδαν αναγνωριστικά αεροπλάνα και μαχητικά να πετούν πάνω από την πόλη στις 7.25 μ.μ. προτού εκτοξεύσουν πυραύλους που έπληξαν δύο κτίρια, ένα από τα οποία ήταν ένα τετραώροφο κτίριο που στέγαζε οικογένειες σύρων και μαροκινών μαχητών του ΙΚ.

 

Ακολούθησαν και άλλα αεροπορικά πλήγματα μετά τα μεσάνυχτα.

 

Το ΙΚ χάνει έδαφος τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ καθώς δέχεται επίθεση από διάφορες, μερικές φορές αντίπαλες μεταξύ τους, δυνάμεις και στις δύο χώρες. Πολλοί μαχητές του που αποσύρθηκαν από άλλα μέτωπα συγκεντρώνονται στην περιοχή της κοιλάδας του Ευφράτη στη Συρία.

 

Ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός υποστηρίζει ότι φροντίζει ώστε να αποφύγει απώλειες αμάχων στα αεροπορικά πλήγματα που εξαπολύει και διερευνά όποια περιστατικό αναφέρονται.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr