Το κόμμα του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν είναι πιθανόν να εξασφαλίσει ισχυρή πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο, αφού σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ifop-Fiducial μπορεί να αποσπάσει ακόμη και το ένα τρίτο των ψήφων.

 

Η Republique en Marche! (REM) του Μακρόν μπορεί να συγκεντρώσει ποσοστό 31% στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, στις 11 Ιουνίου, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό του περιοδικού Paris Match, του τηλεοπτικού καναλιού CNews και του ραδιοφωνικού σταθμού Sud Radio.

 

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, στις 4-5 Μαΐου (πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών), το κίνημα του Μακρόν συγκέντρωνε ποσοστό μόνο 22% στις βουλευτικές.

 

Στη δημοσκόπηση, το συντηρητικό κεντροδεξιό κόμμα Οι Ρεπουμπλικάνοι (LR) έρχεται στη δεύτερη θέση με ποσοστό 19% και ακολουθεί με 18% το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο (FN) της Μαρίν Λεπέν. Η αριστερή Ανυπότακτη Γαλλία του Ζαν-Λικ Μελανσόν βρίσκεται στην τέταρτη θέση με ποσοστό 15% ενώ οι Σοσιαλιστές πέφτουν στο 7%. Στις βουλευτικές εκλογές του 2012 το Σοσιαλιστικό Κόμμα είχε κερδίσει την πλειοψηφία με ποσοστό 29,5%.

 

Η δημοσκόπηση του Ifop-Fiducial δεν περιλαμβάνει πρόβλεψη για τον αριθμό των εδρών που μπορεί να κερδίσουν τα κόμματα στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, στις 18 Ιουνίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr