Βρετανια: Τουλάχιστον 19 οι νεκροί και 59 τραυματίες από την έκρηξη στο Μάντσεστερ

Βρετανια: Τουλάχιστον 19 οι νεκροί και 59 τραυματίες από την έκρηξη στο Μάντσεστερ Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν κι άλλοι 50 τραυματίστηκαν από την έκρηξη που έγινε στη διάρκεια συναυλίας σε στάδιο στο Μάντσεστερ, ενώ η αστυνομία διερευνά την υπόθεση αυτή, ως ύποπτη τρομοκρατική επίθεση.
Η έκρηξη έγινε γύρω στις 22:30 το βράδυ (τοπική ώρα) στο τέλος της συναυλίας της Αμερικανίδας τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε, η μουσική της οποίας, είναι διάσημη μεταξύ παιδιών και εφήβων.


Η έκρηξη έγινε στο φουαγιέ του σταδίου, προκαλώντας τρόμο σε όσους βρίσκονταν στο στάδιο, ενώ επικράτησαν συνθήκες πανικού και πολλοί γονείς έχασαν τα παιδιά τους.


Ο χώρος θύμιζε βομβαρδισμένο τοπίο στο εσωτερικό του σταδίου, με το προσωπικό των συνεργείων πρώτων βοηθειών να αναφέρει τραύματα από θραύσματα.


Οι κάτοικοι της περιοχής κινητοποιήθηκαν προκειμένου να βοηθήσουν τους τραυματίες, αλλά και να μεταφέρουν όσους ήθελαν στα σπίτια τους, καθώς ο υπόγειος σιδηρόδρομος της περιοχής, δεν θα λειτουργήσει σήμερα.

Η αστυνομία του Μάντσεστερ έδωσε στην δημοσιότητα ειδική τηλεφωνική γραμμή για τους συγγενείς και τους φίλους, όσων βρίσκονταν χθες το βράδυ στο στάδιο, όπου έγινε η αιματηρή έκρηξη.

Ο τηλεφωνικός αριθμός που δόθηκε στην δημοσιότητα είναι ο ακόλουθος: 0161 856 9400

 

Οι βρετανικές αστυνομικές αρχές ανακοινώνουν ότι θα υπάρχει αυξημένη παρουσία αστυνομικών, αλλά και στρατιωτών στους δρόμους του Μάντσεστερ, μετά την χθεσινοβραδινή αιματηρή έκρηξη που έγινε στο στάδιο της πόλης.

Αστυνομικοί θα περιπολούν σε κεντρικούς σιδηροδρομικούς σταθμούς, όπως επίσης και στα τρένα, ενώ η εφαρμογή των μέτρων επεκτείνεται και σε ολόκληρη την Βρετανία.

Παράλληλα, οι αστυνομικές αρχές έχουν ζητήσει από τους πολίτες να έχουν αυξημένη την προσοχή τους και να αναφέρουν οποιαδήποτε συμπεριφορά θα θεωρήσουν ύποπτη.

Μέχρι νεωτέρας, η αστυνομία αντιμετωπίζει την αιματηρή έκρηξη ως ύποπτη τρομοκρατική ενέργεια, ενώ κλειστός θα παραμείνει σήμερα και ο υπόγειος σταθμός Βικτόρια, στο Μάντσεστερ.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM