Οι μαθήτριες που απελευθερώθηκαν από την Μπόκο Χαράμ ξανασυναντούν τις οικογένειές τους

Οι μαθήτριες που απελευθερώθηκαν από την Μπόκο Χαράμ ξανασυναντούν τις οικογένειές τους Facebook Twitter
0

Ογδόντα δύο νιγηριανές μαθήτριες που απελευθερώθηκαν έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια στην αιχμαλωσία της τρομοκρατικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, επανασυνδέθηκαν με τις οικογένειές τους το Σάββατο. Οι μαθήτριες βρέθηκαν και πάλι στην αγκαλιά των γονιών τους οι οποίοι τώρα αγωνιούν να διαπιστώσουν ποσό βαθιές είναι ο πληγές που άφησε η ομηρία των εξτρεμιστών στα παιδιά τους.

Οι σκηνές ήταν συγκινητικές καθώς τα μέλη οικογενειών έψαχναν μέσα στο πλήθος με δάκρυα στα μάτια και έπεφταν στην αγκαλιά των κοριτσιών.

«Είμαι πραγματικά ευτυχής σήμερα», δήλωσε ο Godiya Joshua, του οποίου η κόρη Esther ήταν μεταξύ εκείνων που απελευθερώθηκαν. «Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστώ τον Θεό», πρόσθεσε.

Οι οικογένειες επανενώθηκαν στην πρωτεύουσα Αμπούτζα ενώ η η απελευθέρωση ομήρων χαρακτηρίζεται ως μεγαλύτερη από την απαγωγή 276 μαθητών από το οικοτροφείο τους στο Τίμποκ το 2014.

Οι μαθήτριες που απελευθερώθηκαν από την Μπόκο Χαράμ ξανασυναντούν τις οικογένειές τους Facebook Twitter

Πέντε διοικητές της Μπόκο Χαράμ ανταλλάχθηκαν για να κλείσει η συμφωνία που προσέφερε την ελευθερία των κοριτσιών και η κυβέρνηση της Νιγηρίας δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει περαιτέρω ανταλλαγές για να φέρει πίσω και τα υπόλοιπα 113 κορίτσια που είναι στα χέρια της οργάνωσης.«Έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτήν την κυβέρνηση - σίγουρα θα διασώσουν τα υπόλοιπα κορίτσια και θα μας τα φέρουν πίσω ζωντανά», δήλωσε ο Yakubu Nkeki, ηγέτης της κοινότητας.

Η απαγωγή είχε προκαλέσει τον αποτροπιασμό της διεθνούς κοινότητας, ενώ είχε ξεκινήσει και παγκόσμια εκστρατεία με το σύνθημα #bringbackourgirls (φέρτε πίσω τα κορίτσια), την οποία είχε υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, και η Μισέλ Ομπάμα.

Είκοσι ένα κορίτσια είχαν αφεθεί ελεύθερα τον Οκτώβριο, στο πλαίσιο μιας συμφωνίας που είχε επιτευχθεί από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Άλλες έχουν δραπετεύσει ή έχουν διασωθεί. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΝΑΡΚΕΣ ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ

Διεθνή / Τραμπ: «Εάν το Ιράν δεν αφαιρέσει τις νάρκες από τα Στενά του Ορμούζ, θα υπάρξουν συνέπειες άνευ προηγουμένου»

Η προειδοποίηση Τραμπ, το μήνυμα Νετανιάχου «προς τον λαό του Ιράν» και η στάση της Τεχεράνης εν μέσω των κλιμακούμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ ΑΝΤΡΙΟΥ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Η πρώην βοηθός του Άντριου ετοιμάζεται να καταθέσει στην Αστυνομία

Η Σάρλοτ Μάνλεϊ φέρεται να οργάνωσε την επίσκεψη μιας μασέζ – φίλης της Μάξγουελ – στο Παλάτι για λογαριασμό του Άντριου, με έξοδα που χρεώθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του Μπάκιγχαμ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΥ ΒΡΟΧΗ

Διεθνή / Ιράν: Προειδοποίηση ΠΟΥ για τη «μαύρη βροχή» και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία

Πώς συνδέονται οι χημικές ενώσεις που απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα μετά τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αναπνευστικών προβλημάτων και ίσως ορισμένων μορφών καρκίνου
THE LIFO TEAM
ΚΥΠΡΟΣ ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Πληροφορίες ότι το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» φτάνει ανοικτά της Κύπρου

Παράλληλα, φέρεται να ακολουθεί και ελικοπτεροφόρο τελευταίας τεχνολογίας που μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 35 ελικόπτερα και έως 450 στρατιώτες, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εκκενώσεις πολιτών
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΟΥΙΛΙΑΜ

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον - Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Βίντεο από τα γιουχαΐσματα συγκεντρωμένου πλήθους εναντίον τους

Το πριγκιπικό ζεύγος δέχθηκε έντονες αποδοκιμασίες με αφορμή τη μεγαλύτερη βασιλική συγκέντρωση στο Λονδίνο μετά τη σύλληψη του Άντριου - Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από το Αββαείο του Ουέστμινστερ
THE LIFO TEAM
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Διεθνή / Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μεταξύ των βραβευθέντων του Ευρωπαϊκού Τάγματος Αξίας

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκαταλέγεται μεταξύ των πρώτων μελών που τιμήθηκαν με το Ευρωπαϊκό Τάγμα Αξίας, αναγνωρίζοντας τη σημαντική του προσφορά και την επιρροή του ως κορυφαίος αθλητής διεθνώς
THE LIFO TEAM