«Θα πληρώσετε. Ερχόμαστε...»: Ο γιος του Μπιν Λάντεν ορκίζεται εκδίκηση και απειλεί τη Δύση

«Θα πληρώσετε. Ερχόμαστε...»: Ο γιος του Μπιν Λάντεν ορκίζεται εκδίκηση και απειλεί τη Δύση Facebook Twitter
1
«Θα πληρώσετε. Ερχόμαστε...»: Ο γιος του Μπιν Λάντεν ορκίζεται εκδίκηση και απειλεί τη Δύση Facebook Twitter

Ο γιος του Οσάμα Μπιν Λάντεν έχει ορκιστεί πως θα εκδικηθεί τη Δύση για τη δολοφονία του πατέρα του και πρόκειται να γίνει ο επόμενος ηγέτης της αλ-Κάιντα, προειδοποίησε πράκτορας του FBI.

Ο Ali Soufan, ο οποίος ήταν ο επικεφαλής ερευνητής του FBI για την Αλ Κάιντα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, εξέτασε τα έγγραφα που κατασχέθηκαν από το Πακιστάν μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν το 2011.

«Θεωρώ τον εαυτό μου σφυρηλατημένο με σίδηρο», δήλωσε ο Χάμζα Μπιν Λάντεν, ο οποίος τώρα είναι περίπου 28 ετών «Ζούμε στο μονοπάτι της τζιχάντ για χάρη του Θεού», αναφέρει σε μια επιστολή του.

Ο Soufan δήλωσε στην CBS News πως μεταξύ άλλων έχει γνώση για μια επιστολή που έγραψε ο Hamza τον πατέρα του στην οποία γράφει «Θυμάμαι κάθε ματιά σου, κάθε χαμόγελό σου, κάθε λέξη που μου είπες». 

Όταν ήταν ακόμα παιδί, εμφανιζόταν σε βίντεο προπαγάνδας του πατέρα του και της οργάνωσης κρατώντας όπλο και σήμερα είναι στη μαύρη λίστα τρομοκρατίας των ΗΠΑ. Ο πράκτορας του FBI αναφέρει  πως ο γιος του Μπιν Λάντεν είχε δεξιότητες ηγεσίας και θεωρείται εμβληματική μορφή για τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα.

«Θα πληρώσετε. Ερχόμαστε...»: Ο γιος του Μπιν Λάντεν ορκίζεται εκδίκηση και απειλεί τη Δύση Facebook Twitter

«Στο πρόσφατο μήνυμά του που δημοσιεύτηκε έδωσε μια ομιλία που ακουγόταν ακριβώς όπως ο πατέρας του, χρησιμοποιώντας προτάσεις, και ορολογία που χρησιμοποίησε ο Οσάμα Μπιν Λάντεν», αναφέρει ο πράκτορας. Συνολικά έχουν υπάρξει τέσσερα νέα μηνύματα του Χάμζα μέσα σε δύο χρόνια και όλα καλούν σε επιθέσεις και πόλεμο εναντίον της Δύσης.

«Αμερική ερχόμαστε και θα το νιώσετε και θα πάρουμε εκδίκηση για αυτό που κάνατε στον πατέρα μου, για το  Ιράκ και το Αφγανιστάν. Θα υπάρξει εκδίκηση», αναφέρει σε ένα από αυτά.

Έξι χρόνια μετά τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν από ειδικές αμερικανικές δυνάμεις, ο πράκτορας δήλωσε ότι η Αλ Κάιντα είναι "ισχυρότερη από ποτέ" και εξήγησε το πώς αθόρυβα σχεδόν εξαπλώνεται η οργάνωση και η δύναμή της μεγαλώνει. Τέλος ισχυρίστηκε πως ο γιος του Μπιν Λάντεν κρύβεται κάπου στο Πακιστάν και εκτίμησε πως η απειλή από την οικογένεια αυτή δεν έχει σταματήσει, η υπόθεση δεν έχει κλείσει καθώς ο γιος του διαβόητου τρομοκράτη θα επιδιώξει εκδίκηση.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια