Φρούριο το Παρίσι για την παράδοση εξουσίας από τον απερχόμενο Ολάντ στον Μακρόν

Φρούριο το Παρίσι για την παράδοση εξουσίας από τον απερχόμενο Ολάντ στον Μακρόν Facebook Twitter
0

Σχεδόν 1.500 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα αναπτυχθούν για να εγγυηθούν την ασφάλεια κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για την παράδοση της εξουσίας από τον απερχόμενο πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στον εκλεγμένο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, τον 8ο πρόεδρο της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, έγινε σήμερα γνωστό από την αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού.


Οι εκδηλώσεις για την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων από το νέο πρόεδρο της χώρας θα ξεκινήσουν στις 10.00 το πρωί ώρα Γαλλίας, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα απαγορευτεί από τις 09.45 σε μια μεγάλη περίμετρο που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, την Αψίδα του Θριάμβου και το Μέγαρο των Ηλυσίων, εξηγούν οι αρχές σε ένα δελτίο τύπου.


Σημεία ελέγχου προβλέπονται επίσης από τις αρχές στον ίδιο τομέα, όπου θα αναπτυχθούν 1.500 στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας. Επιπλέον, προβλέπεται να επιβληθούν περιορισμοί στη στάθμευση των οχημάτων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.


Βάσει του επίσημου προγράμματος, ο Εμανουέλ Μακρόν θα φθάσει στις 10.00 στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Ο Φρανσούα Ολάντ θα τον υποδεχθεί και οι δύο άνδρες θα συνομιλήσουν για περίπου 20 λεπτά στο γραφείο του προέδρου. Κατά τη διάρκεια αυτών των συνομιλιών ο απερχόμενος ηγέτης θα αποκαλύψει ορισμένα κρατικά μυστικά στον διάδοχό του, όπως τους κωδικούς των πυρηνικών όπλων. Κατόπιν θα αποχωρήσει γύρω στις 10.30 τοπική ώρα.


Έπειτα, ο Εμανουέλ Μακρόν θα εκφωνήσει το πρώτο διάγγελμα στο γαλλικό λαό ως πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Μια τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Αψίδα του Θριάμβου θα διεξαχθεί μεταξύ 12.15 και 12.35.


Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας θα μεταβεί στις 17.00 στο δημαρχείο του Παρισιού, όπου θα τον υποδεχθεί η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM