Ο Μακρόν ανακοινώνει σήμερα τους υποψήφιους του- "Σκούπα" στους παλιούς βουλευτές, χώρος σε νέους

Ο Μακρόν ανακοινώνει σήμερα τους υποψήφιους του- "Σκούπα" στους παλιούς βουλευτές, χώρος σε νέους Facebook Twitter
0

Τα πρώτα ονόματα των υποψηφίων στις βουλευτικές με την ετικέτα «Εμπρός!», πρόκειται να ανακοινωθούν στις 15.30 ώρας Ελλάδας από τον Ζαν Πολ Ντελεβουά, επικεφαλής της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων.

 

Από το σύνολο των 577 υποψηφίων, προβλέπεται να ανακοινωθούν τα ονόματα των 450, σύμφωνα με πληροφορίες πηγών του περιβάλλοντος Μακρόν.

 

Ο λόγος της σχετικής καθυστέρησης, οφείλεται κυρίως στον υψηλό αριθμό υποψηφιοτήτων της τελευταίας στιγμής, για τις οποίες την τελική απόφαση θα πάρει ο ίδιος ο Μακρόν.

 

Ανάμεσά τους είναι η υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, που βιάστηκε να την ανακοινώσει στο ραδιόφωνο, χωρίς να έχει εξασφαλίσει την έγκριση, υποχρεώνοντας τον Ζαν Πολ Νελεβουά να δηλώσει χθες ότι ο Μ. Βαλς δεν είχε εξασφαλίσει τα κριτήρια έγκρισης.

 

Από την περασμένη Κυριακή, ημέρα νίκης του Ε. Μακρόν, ογδόντα σοσιαλιστές έχουν υποβάλει βουλευτική υποψηφιότητα με την ετικέτα «Εμπρός!».

 

Το άλλο θέμα που έχει προβληματίσει την Επιτροπή Έγκρισης είναι ποιους υποψηφίους θα πρέπει να αντιτάξουν στις εκλογικές περιφέρειες ορισμένων στελεχών της πρώην κυβέρνησης Ολάντ.

 

Για παράδειγμα, απέναντι στην Μαρισόλ Τουρέν, πρώην υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, η οποία χαίρει της εκτίμησης του Μακρόν, η μεν Επιτροπή θέλει να αντιτάξει έναν ισχυρό αντίπαλο ώστε να ηττηθεί, ενώ ο Μακρόν διαφωνεί.

Σχετικός προβληματισμός υπάρχει και για τις εκλογικές περιφέρειες όπου κατεβαίνουν ως υποψήφιοι, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Στεφάν Λε Φολ και η πρώην υπουργός εργασίας Μιριάμ Ελ Κομρί.

 

Σύμφωνα με τον Ζαν Πολ Ντελεβουά, το 70% των εγκεκριμένων υποψηφιοτήτων, θα εκφράζουν την «ανανέωση».

Σε γενικές γραμμές οι υποψήφιοι του «Εμπρός!» θα μπορούσαν να κατανεμηθούν σε τρία προφίλ : οι προερχόμενοι από την κοινωνία των πολιτών που δεν έχουν κάνει ποτέ πολιτική, οι εκλεγμένοι της τοπικής αυτοδιοίκησης που δεν υπήρξαν ποτέ βουλευτές και οι πρώην βουλευτές.

 

Στην τελευταία κατηγορία των πρώην βουλευτών, έχει πέσει «πραγματική σκούπα» όπως σχολιάζουν τα μέσα ενημέρωσης, αφού από τους 577 μόνο 40 θα είναι με την ετικέτα «Εμπρός!». Από αυτούς οι 30 είναι σοσιαλιστές και οι 10 από τη δεξιά και το κέντρο.

 

Με δεδομένο ότι πολλοί υποψήφιοι δεν έχουν εμπειρία στην πολιτική, ο Μακρόν προβλέπει γι΄ αυτούς μέσα στις ερχόμενες μέρες ενημερωτικά σεμινάρια για τη διεξαγωγή της καμπάνιας, την εκφώνηση δημόσιου λόγου ή για τους τρόπους επαφής με τους ψηφοφόρους κ.α. Επίσης θα βοηθηθούν και για την εξασφάλιση δανείων από τις τράπεζες για τα έξοδα της εκστρατείας τους.

 

Επειδή ο χρόνος τρέχει, μια οικογενειακή φωτογραφία με όλους τους υποψηφίους, προβλέπεται για το Σάββατο 13 του μήνα.

 

Η οριακή ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων από τα κόμματα για την εκλογική διαδικασία των βουλευτικών είναι η Παρασκευή 19 Μαϊου.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Διεθνή / Rob και Michele Reiner: Ποιος είναι ο γιος τους Nick, που συνελήφθη για τη δολοφονία τους

Η οικογένεια Reiner είχε μιλήσει ανοιχτά για τους μακροχρόνιους αγώνες του Nick με την κατάχρηση ουσιών και τον εθισμό σε σκληρά ναρκωτικά -  μπαινόβγαινε σε κέντρα αποκατάστασης επί χρόνια
THE LIFO TEAM
Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Διεθνή / Τρομοκρατική επίθεση στο Σίδνεϊ: Xιλιάδες πολίτες θρηνούν σε αγρυπνίες σε όλη την Αυστραλία

Πολίτες σε όλη την Αυστραλία πενθούν για τους 16 νεκρούς που έχασαν τη ζωή τους την Κυριακή - 25 άτομα εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας, ανάμεσά τους και ο δράστης
THE LIFO TEAM
Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Διεθνή / Η Ευρώπη έτοιμη να ηγηθεί «πολυεθνικής δύναμης» στην Ουκρανία

Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, της Γερμανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη αναφέρουν, ότι στρατεύματα από τη «συμμαχία των προθύμων», με τη στήριξη των ΗΠΑ, θα μπορούσαν να συνδράμουν στην ενίσχυση της ασφάλειας των ουκρανικών δυνάμεων
THE LIFO TEAM
IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Διεθνή / IRC: Το Σουδάν για τρίτη χρονιά πρώτο στη λίστα της με τις σοβαρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις του κόσμου

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών σε έναν εμφύλιο πόλεμο που έχει ήδη προκαλέσει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, η «κραυγή» φορέων και οργανώσεων για βοήθεια στο Σουδάν ενισχύεται
THE LIFO TEAM