Κλάπηκε τιάρα αξίας 1,3 εκατ. ευρώ από το μουσείο της Βάδης

Κλάπηκε τιάρα αξίας 1,3 εκατ. ευρώ από το μουσείο της Βάδης Facebook Twitter
0

«Φτερά» έκανε μία τιάρα αξίας 1,3 εκατομμυρίων ευρώ από το Κρατικό Μουσείο της Βάδης στην Καρλσρούη της Γερμανίας. Η κλοπή έγινε κατά πάσα πιθανότητα στα τέλη Απριλίου, αλλά έγινε μόλις τώρα γνωστή. Πρόκειται για ένα κόσμημα της μεγάλης δούκισσας Χίλντα της Βάδης (1864-1952). Η τιάρα, σύμφωνα με την αστυνομία της Στουτγάρδης ήταν κλειδωμένη σε μία γυάλινη προθήκη στην αίθουσα του θρόνου στον εκθεσιακό χώρο του πρώτου ορόφου του μουσείου.

 

Το κόσμημα ήταν σε κλασικό στυλ και ήταν φτιαγμένο από χρυσό και πλατίνα ενώ έφερε 367 διαμάντια.

 

Οι φύλακες του μουσείου εντόπισαν την έλλειψη του πολύτιμου κομματιού στις 29 Απριλίου, χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακριβής προσδιορισμός για το πότε διαπράχθηκε η κλοπή. Η μεγάλη βιτρίνα στην οποία βρίσκονταν η τιάρα μαζί με άλλα εκθέματα, είχε ανοιχτεί με ένα «αντικλείδι» χωρίς να υπάρχουν ίχνη παραβίασης, δήλωσε εκπρόσωπος του μουσείου, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Η αστυνομία εξετάζει όλες τις πιθανότητες και αναζητάει μάρτυρες που θα μπορούσαν να έχουν εντοπίσει κάποια περίεργη συμπεριφορά σε επισκέπτες.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΕΜΕΝΗ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΤΡΑΛΑΙΟ ΣΑΝΑΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Διεθνή / Υεμένη: Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία διατάζει την εκκένωση εγκατάστασης πετρελαίου στη Σαναά

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι της Υεμένης, προειδοποίησε ότι οποιαδήποτε πλήγματα στη Σαναά θα αντιμετωπιστούν με μία «σκληρή και επώδυνη» απάντηση στο Ριάντ
THE LIFO TEAM
CORNELL ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ ΠΑΡΤΙ

Διεθνή / Cornell: Αναστέλλει τα πάρτι των αδελφοτήτων μετά την καταγγελία για ομαδικό βιασμό στο πανεπιστήμιο

Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε πως θα δώσει περισσότερες αρμοδιότητες στην αστυνομία της Νέας Υόρκης, για να διερευνήσει την υπόθεση του ομαδικού βιασμού φοιτήτριας
THE LIFO TEAM