Βενεζουέλα: Διαδηλωτές έριξαν βενζίνη σε δημοσιογράφους και απείλησαν να τους κάψουν

Βενεζουέλα: Διαδηλωτές έριξαν βενζίνη σε δημοσιογράφους και απείλησαν να τους κάψουν Facebook Twitter
0

Οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν χθες Δευτέρα με τη χρήση δακρυγόνων συγκέντρωση χιλιάδων αντιπάλων του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο που απορρίπτουν το σχέδιό του για νέο Σύνταγμα.

 

Νεαροί διαδηλωτές με καλυμμένα τα πρόσωπα έριξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών σε πολλά σημεία στο ανατολικό Καράκας, ενώ συγκρούσεις σημειώθηκαν και σε κάποιες δυτικές Πολιτείες της Βενεζουέλας. Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τρεις από σφαίρες στην πόλη Μερίντα, ενώ κάποια επεισόδια συνεχίζονταν μέχρι το βράδυ.

 

Συνολικά 19 δημοσιογράφοι δέχθηκαν επίθεση χθες, είτε από διαδηλωτές, είτε από στρατιωτικούς ή αστυνομικούς, σύμφωνα με το Εθνικό Συνδικάτο Εργαζόμενων στον Τύπο (SNTP).

 

Διαδηλωτές περιέλουσαν μια ομάδα δημοσιογράφων του ιδιωτικού τηλεοπτικού δικτύου Globovision με βενζίνη και απείλησαν να τους βάλουν φωτιά, σύμφωνα με ανακοίνωση του δικτύου στον ιστότοπό του.

 

Οι αντίπαλοι του Μαδούρο διαμαρτύρονται συχνά ότι οι διαδηλώσεις τους δεν προβάλλονται από τα μέσα ενημέρωσης, μια κατάσταση που είναι αποτέλεσμα της «λογοκρισίας και αυτολογοκρισίας» που επιβάλλει η κυβέρνηση, σύμφωνα με το SNTP.

 

Οι αντιτσαβίστες (όνομα που έχουν πάρει από τον εκλιπόντα πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες) προσπάθησαν και πάλι χθες, όπως κάνουν καθημερινά από την 1η Απριλίου που ξεκίνησε το κίνημα αυτό των διαδηλώσεων, να φτάσουν στο κέντρο του Καράκας.

 

«Πώς αποκαλείται η κατάσταση στην οποία ένας πρόεδρος καλεί τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και εκείνοι του απαντούν “δεν ερχόμαστε” και αρχίζουν να καίνε την πόλη;», διερωτάται ο Μαδούρο. «Πολιτική; Δημοκρατία; Πώς αποκαλείται; Φασισμός».

 

Κρατώντας σημαίες της Βενεζουέλας και πανό που έγραφαν «Όχι στη δικτατορία», οι διαδηλωτές ζητούσαν και πάλι χθες την αποχώρηση του Μαδούρο.

 

Στο κέντρο του Καράκας πραγματοποιήθηκε μια άλλη πορεία, αυτή τη φορά υποστηρικτών του προέδρου.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM
Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Διεθνή / Λουίτζι Μαντζιόνε: Η στιγμή που οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν μετά τη δολοφονία του CEO της UnitedHealthcare

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Μπράιαν Τόμσον, οι εισαγγελείς έδωσαν στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στιγμή που η αστυνομία εντόπισε τον Λουίτζι Μαντζιόνε σε κατάστημα McDonald’s στην Πενσιλβάνια
LIFO NEWSROOM