Χάρτινους στρατιώτες έβαλαν σε σκοπιές στρατοπέδου στην Κύπρο

Χάρτινους στρατιώτες έβαλαν σε σκοπιές στρατοπέδου στην Κύπρο Facebook Twitter
Φωτογραφία: Φιλελεύθερος
0

Χάρτινα ομοιώματα στρατιωτών έχουν τοποθετηθεί σε σκοπιές στρατοπέδου στην Κύπρο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Το ομοίωμα του φαντάρου ανακάλυψε ένας πολίτης, ο οποίος είχε πάει να μαζέψει κάπαρη και επιχείρησε να χαιρετήσει από απόσταση τον στρατιώτη, αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εφημερίδα, διαπίστωσε ότι επρόκειτο για ομοίωμα, με πλήρεις εξαρτύσεις και όπλο.

Αρμόδιοι ανέφεραν στον «Φιλελεύθερο» πως τα ομοιώματα χρησιμοποιούνται μόνο για σκοπούς εκπαίδευσης και όχι για αντικατάσταση των σκοπών.

Πάντως, το δημοσίευμα επισημαίνει πως σε κανένα σχέδιο ασφαλείας του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς και σε κανένα από τα σχέδια παραπλανήσεως δεν προβλέπεται η τοποθέτηση ομοιωμάτων, αλλά σημειώνει ότι σε όλους του στρατούς του κόσμου υπάρχουν σχέδια ασφάλειας με ομοιώματα στρατιωτικών μέσων.

Σε κάθε περίπτωση, η τοποθέτηση των ομοιωμάτων ήταν σε γνώση του ΓΕΕΦ, το οποίο φέρεται να μελετά την επέκταση αυτής της ιδέας και σε άλλες περιπτώσεις.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM