Την Κυριακή η μεταβίβαση της προεδρικής εξουσίας στον Μακρόν

Την Κυριακή η μεταβίβαση της προεδρικής εξουσίας στον Μακρόν Facebook Twitter
0

Η μεταβίβαση της εξουσίας στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, ανακοίνωσε ο απερχόμενος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στο περιθώριο των τελετών της 8ης Μαΐου στην Αψίδα του Θριάμβου, τις οποίες παρακολούθησε μαζί με τον διάδοχό του.

 

Ο αρχηγός του κράτους δήλωσε πως αισθάνεται «μεγάλη συγκίνηση» επειδή κατά τις τελετές αυτές δίνει τη σκυτάλη στον Εμμανουέλ Μακρόν, τον πρώην υπουργό Οικονομίας του, ο οποίος στην πολιτική διαδρομή του τον «ακολούθησε» και στη συνέχεια «χειραφετήθηκε» χωρίς να προδώσει.

 

Οι δύο άνδρες άκουσαν δίπλα-δίπλα τον γαλλικό εθνικό ύμνο που έψαλλε η χορωδία του στρατού. Ο Μακρόν άφησε να φανεί η συγκίνησή του, κρατώντας μερικές στιγμές τα μάτια του κλειστά.

 

Ο σοσιαλιστής πρόεδρος Ολάντ είχε κηρύξει την έναρξη των τελετών για την επέτειο της γερμανικής συνθηκολόγησης της 8ης Μαΐου 1945 καταθέτοντας ένα στεφάνι στο άγαλμα του στρατηγού ντε Γκωλ που βρίσκεται στο κάτω μέρος της λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων.

 

Ο απερχόμενος πρόεδρος αναζήτησε στη συνέχεια τον διάδοχό του στις εξέδρες των επισήμων και τον χαιρέτισε αγκαλιάζοντάς τον. Όταν είχε φθάσει εκεί λίγα λεπτά νωρίτερα ο αρχηγός του κινήματος Εμπρός!, τον είχαν υποδεχθεί πολλές προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της δεξιάς Νικολά Σαρκοζί (2007-2012), ο οποίος του είπε ένα «μπράβο» σφίγγοντας θερμά το χέρι του.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ ΚΙΝΑ ΗΠΑ

Διεθνή / Η ατζέντα της συνόδου Τραμπ - Σι: Δασμοί, τεχνολογία και Ιράν στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων 

Τον Αμερικανό πρόεδρο συνοδεύουν κορυφαίοι εκπρόσωποι αμερικανικών επιχειρηματικών ομίλων και τεχνολογικών εταιρειών, μεταξύ αυτών ο Έλον Μασκ και ο Τιμ Κουκ της Apple
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΣ

Διεθνή / «Κανείς δεν γλίτωνε από τις σεξουαλικές επιθέσεις»: Οι καταγγελίες Παλαιστινίων για κακοποίηση από ισραηλινούς δεσμοφύλακες

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του γνωστού δημοσιογράφου των ΝΥΤ που καταγράφει μαρτυρίες ανδρών, γυναικών και ανηλίκων που υποστηρίζουν ότι υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση κατά την κράτησή τους μετά την 7η Οκτωβρίου
THE LIFO TEAM
ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Ιταλία: «Ciao Kate» - Το πλήθος αποθέωσε την Κέιτ Μίντλετον στο πρώτο της διεθνές ταξίδι μετά τον καρκίνο

Η Κέιτ Μίντλετον παραμένει ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ιταλία, με πολλούς να τη συγκρίνουν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, βλέποντας στοιχεία της στο δημόσιο προφίλ της
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΚΙΝΟ

Διεθνή / Politico: Γιατί η σύνοδος Τραμπ - Σι έχασε τη δυναμική της

Οι φιλοδοξίες του προέδρου των ΗΠΑ για τη σύνοδο με τον Κινέζο ηγέτη φαίνεται πως περιορίστηκαν σημαντικά, καθώς από την επιδίωξη μιας «μεγάλης συμφωνίας» κατέληξαν σε έκκληση για βοήθεια με στόχο το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ
THE LIFO TEAM