Ινδία: Τουλάχιστον 200 μαθήτριες στο νοσοκομείο μετά από διαρροή αερίου κοντά σε σχολείο

Ινδία: Τουλάχιστον 200 μαθήτριες στο νοσοκομείο μετά από διαρροή αερίου κοντά σε σχολείο Facebook Twitter
EPA/RAJAT GUPTA
0

Τουλάχιστον 200 μαθήτριες νοσηλεύονται στην πρωτεύουσα της Ινδίας Νέο Δελχί, ύστερα από μια διαρροή αερίου από αποθήκη εμπορευματοκιβωτίων κοντά στο σχολείο.

Όπως αναφέρει το BBC, το αέριο πιστεύεται ότι είναι χλωρομεθυλοπυριδίνη, μία χημική ουσία που χρησιμοποιείται για την παρασκευή παρασιτοκτόνων και εντομοκτόνων.

Οι μαθήτριες παραπονέθηκαν για ενοχλήσεις στα μάτια και τους λαιμούς τους. Το κρατικό σχολείο, στο οποίο φοιτούν μόνο κορίτσι, βρίσκεται στην περιοχή Tughlakabad.

Ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Δελχί, Atul Garg, δήλωσε πως δύο οχήματα πυροσβεστικής, μία ομάδα για διαχείριση επικίνδυνων υλικών, και ομάδες διάσωσης εστάλησαν στο σχολείο. Το κτίριο εκκενώθηκε και η περιοχή αποκλείστηκε. Τα παιδιά δεν πιστεύεται ότι διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο, σύμφωνα με το BBC.

Η αστυνομία της πόλης και η Εθνική Δύναμη Αντιμετώπισης Καταστροφών εργάζονται με στόχο να αναγνωρίσουν τη χημική ουσία και να διαπιστώσουν τον τρόπο με τον οποίο διέρρευσε.

Ινδία: Τουλάχιστον 200 μαθήτριες στο νοσοκομείο μετά από διαρροή αερίου κοντά σε σχολείο Facebook Twitter
EPA/RAJAT GUPTA

«Περίπου 200 παιδιά εισήχθησαν σε τέσσερα νοσοκομεία για θεραπεία, Κανένα δεν είναι σοβαρή κατάσταση», δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής της αστυνομίας, Romil Baaniya στους δημοσιογράφους.

Οι διαρροές αερίου είναι σχετικά συχνές στην Ινδία, κυρίως επειδή δεν ακολουθούνται τα πρότυπα ασφαλείας. Έξι άτομα πέθαναν το 2014, όταν ένα δηλητηριώδες αέριο διέρρευσε από ένα από τα μεγαλύτερα χαλυβουργεία της Ινδίας στην περιοχή Chhattisgarh. Ενώ μία διαρροή τοξικού αερίου στο Μποπάλ το 1984 σκότωσε τουλάχιστον 25.000 ανθρώπους.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ